Oranje Leeuwinnen verslaan Portugal op Europees Kampioenschap

Spitse NL 1420 (1)
Spitse NL 1420 (1)

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagavond de eerste overwinning behaald op de UEFA Women’s EURO 2022. In Leigh eindigde het tweede groepsduel met Portugal in een 3-2-overwinning. Sherida Spitse was belangrijk met één assist.

Tags

  • #Interlands

Socials

De ploeg van bondscoach Mark Parsons begon goed aan de wedstrijd en kwam via Damaris Egurrola en oud-Ajacied Stefanie van der Gragt binnen twintig minuten spelen op een 2-0-voorsprong. Spitse gaf de voorzet bij de openingstreffer. De Portugezen maakten voor rust via een strafschop van Carole Costa de aansluitingstreffer.

Na de snelle gelijkmaker van Portugal in de tweede helft via Diana Silva was het Daniëlle van de Donk die de Oranje Leeuwinnen opnieuw op voorsprong schoot. Daar bleef het bij. Zondag wacht de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland.

Net als tijdens de eerste wedstrijd tegen Zweden startte er één Ajacied in de basis; Spitse. De middenvelder droeg de aanvoerdersband en deed de hele wedstrijd mee. Victoria Pelova kwam vanaf de 69e minuut binnen de lijnen.

Gerelateerde artikelen

Pelova Belarus 1280

Oranje Leeuwinnen winnen WK-kwalificatieduel met Belarus

De Oranje Leeuwinnen hebben de WK-kwalificatiewedstrijd in een leeg FC Twente-stadion met 3-0 gewonnen. Jill Roord, Aniek Nouwen en Lineth Beerensteyn maakten de goals. Ajacieden Victoria Pelova, Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt maakten de negentig minuten vol. Romée Leuchter bleef op de bank.

Tags

  • #Interlands

Socials