Oranje Leeuwinnen winnen WK-kwalificatieduel met Belarus

Pelova Belarus 1280
Pelova Belarus 1280

De Oranje Leeuwinnen hebben de WK-kwalificatiewedstrijd in een leeg FC Twente-stadion met 3-0 gewonnen. Jill Roord, Aniek Nouwen en Lineth Beerensteyn maakten de goals. Ajacieden Victoria Pelova, Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt maakten de negentig minuten vol. Romée Leuchter bleef op de bank.

Tags

  • #Interlands

Socials

De KNVB had in eerste instantie de wedstrijd geboycot vanwege de politieke situatie van Belarus. De nationale voetbalbond ging schoorvoetend akkoord met het spelen van de wedstrijd, omdat het een eventueel WK-ticket voor de Oranje Vrouwen niet op het spel wilde zetten. De volksliederen werden niet gespeeld in Enschede en er was ook geen publiek welkom.

De Nederlandse vrouwen kenden uiteindelijk in het troosteloze decor weinig moeite met Belarus. Bij rust stond het 1-0 na een goal van Roord. In de tweede helft bouwden Nouwen en Beerensteyn de score verder uit. Het WK in 2023 wordt gespeeld in Australiƫ en Nieuw-Zeeland.

Dit is nu de stand in de poule:

1. Nederland 7-17
2. IJsland 6-17
3. Belarus 6-7
4. Tsjechiƫ 6-6
5. Cyprus 7-1

Gerelateerde artikelen

Spitse Header 880

Spitse zet handtekening onder meerjarig contract

Ajax en Sherida Spitse hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. Het kersverse contract loopt tot en met 30 juni 2025. De middenvelder van de Ajax Vrouwen speelt sinds 1 januari 2021 in Amsterdam. Ze kwam anderhalf jaar geleden over van het Noorse Vålerenga IF.

Tags

  • #Spitse

Socials

Spitse Interview 1280

Spitse wil nog heel lang voetballen: 'Ik was er snel uit: Ajax is mijn club'

Recordinternational Sherida Spitse (32) blijft Ajax trouw. De middenvelder heeft haar contract met drie seizoenen verlengd. Voor de komende periode heeft ze één groot doel. "Bij elke club waar ik speelde, wilde ik prijzen pakken. De hoofdprijs is kampioen worden. Dat is bij veel clubs gelukt en wil ik bij Ajax ook bereiken.'

Tags

  • #Spitse

Socials

Spitse Penalty Oranje 1280

Jubilerende Spitse verliest oefenduel met Oranje Leeuwinnen

Ajax Vrouwen-middenvelder Sherida Spitse heeft bij haar 200e interland voor Oranje met 5-1 verloren van Engeland. De 32-jarige recordinternational gaf de assist bij de 0-1 van Nederland, maar miste in de tweede helft vanaf elf meter. Het oefenduel in Leeds werd gespeeld ter voorbereiding op het EK.

Tags

  • #Interlands

Socials