Oud-Ajacied Dani enthousiast over Conceição: 'De Ajax-fans gaan van hem genieten'

Dani 1420
Dani 1420

Portugees Francisco Conceição mag zich sinds kort Ajacied noemen. In gesprek met oud-Ajacied Dani blikken we vooruit op zijn periode in Amsterdam: "Hij is snel, technisch en ongelofelijk goed in de één-tegen-één."

Tags

  • #Conceição

Socials

Volgens Dani heeft Ajax een speler voor de toekomst aangetrokken. "Het is een fantastische jonge speler. Hij is snel en heel sterk in de één-tegen-één. Daarnaast is hij enorm leergierig, een liefhebber en heeft hij een enorm potentieel."

Voetbalfamilie
De naam Conceição is geen onbekende in de voetbalwereld. "Hij komt uit één van de grootste voetbalfamilies van Portugal. Zijn vader is Sergio Conceição, oud-profvoetballer en de huidige trainer van FC Porto. Ook zijn broers voetballen allemaal. Francisco is opgegroeid in een familie met allemaal professionele voetballers. Hij weet wat er van hem verwacht wordt en wat profvoetbal inhoudt."

Het feit dat de supporters van FC Porto hem gaan missen zegt veel. "Ze gaan begrijpen dat Ajax op dit moment de beste stap is voor Francisco. Hij moet zijn hart en gevoel volgen."

Karakter
Andersom gaf de nieuwe Ajacied ook aan dat hij het afscheid moeilijk vond. "Dat zegt zoveel over zijn persoonlijkheid en zijn karakter. Hij speelde er lang en gaat de mensen daar missen", vertelde Dani. "Altijd als een wedstrijd van FC Porto op slot zat, kwam Conceição erin. Hij bracht iets teweeg of brak de wedstrijd open, altijd."

Dani is overtuigd dat Conceição gaat slagen in Amsterdam. "Hij is technisch ongelofelijk goed en altijd een probleem voor de tegenstander. Zijn dribbels en acties zijn van een hoog niveau. Daarnaast is hij snel op korte én lange afstanden, heeft hij een goede mentaliteit en is hij enorm professioneel. Het is belangrijk dat hij zichzelf tijd gunt, vertrouwen krijgt en open staat voor het leerproces."

Vertrouwen
"Hij moet zijn niveau vasthouden, doorgroeien en vervolgens de filosofie van Ajax begrijpen en zichzelf in het team gaan spelen. Conceição heeft alles om een topspeler te worden en de Ajax-supporters gaan zeker van hem genieten", voegde Dani eraan toe.

Of Dani eens langskomt nu er weer een landgenoot in Ajax 1 speelt, is het overwegen waard. "Het is mooi om weer een Portugees bij Ajax te zien. Als het lukt, ga ik een keer langskomen en hem bewonderen."

Gerelateerde artikelen

Vlag Portugal 1280 (1)

Ajax contracteert Francisco Conceição

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Francisco Fernandes Conceição en FC Porto over de overgang van de Portugees. De aanvaller tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #Conceição

Socials

Header 880

In beeld | Eerste training voor Conceição

Ajax is terug uit Oostenrijk en trainde maandag weer op sportcomplex de Toekomst. Aanwinst Francisco Conceição was voor het eerst aanwezig op het trainingsveld in Amsterdam en werkte met de rest van de groep toe naar het oefenduel met Shakhtar Donetsk van dinsdagavond.

Tags

  • #PreSeason

Socials