Partnership Ajax en Athletico-PR: uitbreiden wereldwijd voetbalnetwerk en scouten toptalent

Header Ajapar 1920
Header Ajapar 1920

Ajax en Club Athletico Paranaense (Athletico-PR) gaan samenwerken op het gebied van talentontdekking en -opleiding in Zuid-Amerika. De exclusieve samenwerking heeft een duur van vijf jaar, met een optie om dit nog eens voor vijf jaar te verlengen.

Tags

  • #Paranaense
  • #ACA

Socials

Voor Ajax biedt dit partnership de kans om zijn wereldwijde voetbalnetwerk te versterken en talenten te ontdekken en verder ontwikkelen. Voor Athletico-PR opent de samenwerking de weg naar Europa. De Braziliaanse club kan daarnaast de leermethoden van Ajax voor zijn eigen jeugdopleiding gebruiken.

Athletico-PR won in 2018 en 2021 de Conmebol Sudamericana, ook wel bekend als het Zuid-Amerikaanse equivalent van de UEFA Europa League. De club uit de Braziliaanse Serie A was in 2005 en 2022 ook runner-up in de CONMEBOL Libertadores, het equivalent van de UEFA Champions League.

Partnership op hoger niveau
Maurits Hendriks, Directeur Sport van Ajax: "Deze samenwerking tekent onze wil en vastberadenheid om het wereldwijde voetbalnetwerk van Ajax uit te breiden en toptalent te scouten. We zijn verheugd om Athletico-PR te verwelkomen in ons netwerk. Het is een prachtige club die in Brazilië bekend staat om hun innovatie en methodologie, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Samen met Athletico-PR kunnen we een win-win-situatie creëren die verder gaat dan de traditionele grenzen van talentontwikkeling."

Alexandre Mattos, CEO van Athletico-PR: ''Het is zonder twijfel een partnership op een hoger niveau. De Braziliaanse en Nederlandse voetbalschool zijn twee reuzen in het wereldvoetbal. De voordelen zijn grenzeloos. Ik denk dat beide clubs kunnen groeien en hun processen voor het aantrekken en opleiden van jonge mensen verder kunnen ontwikkelen.”

Gedeelde visie en doelen
In een voetbalwereld die steeds mondialer wordt, benadrukt de samenwerking tussen Ajax en Athletico-PR dat het bundelen van krachten de sleutel is tot gedeeld succes. De samenwerking tussen de clubs weerspiegelt een gedeelde visie en wederzijdse doelen. Beide clubs erkennen het belang van het ontdekken en koesteren van zowel spelers als het achterliggende coaching- en stafpersoneel.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Foto ACA

Ajax Academy Dubai versterkt zich met talentvolle coaches

Ajax Academy Dubai verwelkomt drie nieuwe coaches. Max Groen (26), Daan Brouwer (20) en Joey Kraaibeek (18) krijgen de kans om hun trainersvaardigheden verder te ontwikkelen in de Verenigde Arabische Emiraten. De talentvolle oefenmeesters zijn erg verheugd over deze nieuwe stap in hun jonge carrière.

Tags

  • #ACA

Socials

Silooy1

De eerste stappen van de Ajax Coaching Academy en Silooy in Sharjah

De Ajax Coaching Academy is sinds juli 2020 aan het werk bij Sharjah FC in de Emiraten. Hoewel het coronavirus ook in het Midden-Oosten veel heeft platgelegd, ziet voormalig Ajax-speler Sonny Silooy progressie in de jeugdopleiding, waar de Ajax-visie leidend moet gaan worden.

Tags

  • #ACA

Socials

Header Sharjah 1280

Delegatie Sharjah FC bezoekt Ajax

Ajax ontving begin oktober een uitgebreide delegatie van Sharjah FC. De vertegenwoordigers van Ajax’ partnerclub uit de Verenigde Arabische Emiraten kregen een uniek kijkje achter de schermen op sportcomplex de Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. Ajax werkt via de Ajax Coaching Academy sinds 2020 nauw samen met Sharjah FC.

Tags

  • #ACA

Socials