Persoonlijk afscheid voor Edwin van der Sar in Johan Cruijff ArenA

Vandersardeboer1920
Vandersardeboer1920

Edwin van der Sar heeft maandag op persoonlijke wijze afscheid genomen van zijn tijd als directeur bij Ajax. In de Johan Cruijff ArenA was een samenkomst met zijn oud-collega's, familie en een aantal zakelijke relaties.

Tags

  • #VanderSar

Socials

Van der Sar was in totaal bijna elf jaar directielid van Ajax. De geboren Voorhouter begon als directeur marketing. Sinds november 2016 was de voormalig doelman algemeen directeur. Daarnaast bekleedde hij meerdere bestuursfuncties bij de FIFA, UEFA en ECA. Een klein jaar geleden kondigde Van der Sar aan te gaan stoppen als CEO bij Ajax.

Optredens en speeches
Om hem te bedanken voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend, was er maandag in de House of Legends Adieu Edwin, een persoonlijk afscheid van en met Edwin van der Sar.  Het afscheid werd muzikaal omlijst door optredens van onder meer Joshua Nolet en Jan Derks (Chef'Special) en Typhoon. Menno Geelen keek aan de hand van een indrukwekkende speech, omlijst met foto's, namens de club terug op de jaren van Van der Sar als directielid bij Ajax. Daarnaast werd hij verrast door een video met verschillende dankwoorden van mensen uit de voetballerij en een ode van Thomas Acda. 

De hoofdpersoon nam zelf uiteraard ook nog het woord. In een emotionele speech keek Van der Sar terug op een fraaie, maar ook intense periode bij Ajax. Hij bedankte veel oud-collega's voor de prettige samenwerking in ruim een decennium als directeur in Amsterdam en sprak ook de hoop uit dat Ajax de komende periode weer de weg omhoog gaat vinden.

Gerelateerde artikelen

250530 Edwin Van Der Sar

Van der Sar: 'Dankbaar dat ik dit heb mogen doen'

Edwin van der Sar heeft besloten te stoppen als algemeen directeur bij Ajax. Met de 52-jarige Van der Sar bespreken we zijn keuze. "Ik heb een hoop meegemaakt. Mooie en minder mooie dingen, maar ik kijk er met veel plezier op terug."

Tags

  • #VanderSar

Socials

Vandersar1280 (1)

SAR | Een blik in de wereld van Edwin van der Sar

Edwin van der Sar vierde op vrijdag 29 oktober zijn 51e verjaardag. Een jaar geleden werd de carrière van de huidig Ajax-directeur prachtig uiteengezet in de documentaire 'SAR'. In deze Ajax Doc neemt de oud-doelman je vanuit zijn perspectief mee in de meest bijzondere momenten uit zijn leven.

Tags

  • #VanderSar

Socials

Sar Header Vertrek

Tijdperk Van der Sar: deze stappen zette Ajax

'Zijn eerste liefde' noemde Edwin van der Sar Ajax op 19 november 2012. De oud-keeper trad ruim tien jaar geleden toe tot de Ajax-directie als directeur marketing. Een ex-profvoetballer op een hoge positie binnen de club, naar het voorbeeld van Johan Cruijff. Van der Sar stopte in 2011 als actief speler bij Manchester United, doorliep een opleiding op de Johan Cruijff University en startte in 2012 in Amsterdam met zijn avontuur.

Tags

  • #VanderSar

Socials