Portret | Ar'Jany Martha: 'Dit is pas het begin'

We zijn thuis bij Ar'Jany Martha. De van buitenspeler omgeturnde linksback kent dit seizoen zijn doorbraak in Ajax 1. We schuiven aan bij hem thuis voor het avondeten. De Ajacied wordt door zijn moeder op pad gestuurd om nog wat laatste boodschappen te doen en wij gaan met hem mee. Ondertussen praat de Ajacied over zijn nog prille carrière.

Tags

  • #Martha

Socials

De in Rotterdam geboren Martha woont nu al een paar jaar op zichzelf in Amstelveen. De jonge Ajacied geeft eerlijk toe dat het erg wennen was om op eigen benen te staan. "Het is zeker anders dan dat je met je ouders woont. Ik kan niet in een zwijnenstal gaan leven, dus ik moet verantwoordelijkheid nemen en schoonmaken."

Linksbackpositie
Ook op voetbalvlak maakte hij een behoorlijke omslag mee. Martha werd bij Jong Ajax omgeturnd van vleugelaanvaller tot linksback. "Ik heb veel met Urby (Emanuelson, red.) gesproken. Toen ik het nog niet wilde accepteren dat ik linksback zou komen te spelen, zei hij: in het Ajax-spel is het meer aanvallen dan verdedigen. Hij bleef het maar tegen me zeggen en toen ben ik het gaan accepteren."

Het Ajax-talent is Emanuelson tot op de dag van vandaag dankbaar. "Op een gegeven moment ging het allemaal zo snel en ik ben dankbaar dat iedereen het in mijn hoofd heeft gestampt."

Beide benen op de grond
Ondanks dat het allemaal heel snel gaat voor Martha, blijft hij met beide benen op de grond staan. "Ik wil niet te snel naast mijn schoenen gaan lopen of denken dat ik er al ben. Ik ben er nog niet. Dit is pas het begin en nu moet ik doorzetten." 

Gerelateerde artikelen

Martha1920

Debutant Martha: 'Dit is een droom voor elke jongen'

Ar'Jany Martha maakte donderdagavond zijn opwachting in Ajax 1. Daags na de 2-0-overwinning op FC Volendam blikt de twintigjarige linkspoot terug op zijn debuut. "Na de wedstrijd kon ik niet geloven wat er was gebeurd."

Tags

  • #Martha

Socials