Preview | Ajax Vrouwen treffen Bayern München: 'Ze zijn fysiek sterk'

De Ajax Vrouwen spelen donderdag in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. Oud-Ajacied en analist Leonne Stentler blikt vooruit op de pittige wedstrijd en ziet kansen voor de ploeg van trainer Danny Schenkel. Ook Jonna van der Velde en Nikita Tromp weten waar de kansen liggen tegen de Duitse ploeg.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

De algehele consensus is duidelijk: de Ajax Vrouwen krijgen in Bayern München een gevaarlijk tegenstander op bezoek. De club waar ook de Nederlandse Lineth Beerensteyn onder contract staat, is momenteel de ongeslagen koploper in de vrouwentak van de Bundesliga. 

Daar tegenover staat de goede vorm die de Ajax Vrouwen zelf ook te pakken hebben. De ploeg van Danny Schenkel staat bovenaan in de competitie en vrijdag werd PSV nog verslagen in de Eredivisie Cup. 

"Ze spelen goed positiespel, hebben graag de bal en maken ook graag het spel", legt Stentler uit. "De Ajax Vrouwen hebben een goed gebalanceerd team dit seizoen. De middenvelders zijn daarin heel belangrijk, met name Jonna van de Velde en Victoria Pelova."

Boterhammen met pindakaas
Voor de pas negentienjarige Van de Velde is dit het tweede seizoen bij de Ajax Vrouwen. Ze lijkt in de afgelopen tijd vooral fysiek sprongen te hebben gemaakt. Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen? "Veel boterhammen met pindakaas eten", lacht ze.

'De underdogrol kan best wel eens fijn uitpakken voor de Ajax Vrouwen.'

In haar loopacties op het middenveld schuilt ook haar kracht, vindt Van de Velde zelf. "Veel in de bal komen en dan de diepte zoeken. Met het hoge niveau in de Eredivisie, merk je dat je zelf ook meer gaat lopen en meer de duels ingaat. Ik heb laatst gescoord (tegen ADO Den Haag, red.), dat hoop ik nog wel meer te doen."

Voor doelpunten hebben de Ajax Vrouwen een andere troefkaart: Tromp. Zij scoorde inmiddels al vier keer in zeven eredivisieduels. "Het scoren gaat wel goed dit seizoen", vindt ze zelf.

Daarom heeft de spits van de Ajax Vrouwen zin om zich te meten op een nog hoger niveau: de UEFA Women's Champions League. Ze vertrouwt op de kansen voor haar ploeg. "Bayern München is wat verder. Ze maken veel loopacties en zijn hartstikke sterk. Dat zijn wij wat minder. Wij zijn vooral voetballend sterk."

'Kans op een stunt'
Ook oud-speelster Stentler gelooft in de kansen voor de Amsterdamse vrouwen. "Bayern München zal een hoog tempo spelen. Daar moet je niet in meegaan. Dan ben je na een half uur kapot. Het hele aanvallende van Bayern is ook hun achilleshiel." 

"De underdogrol kan best wel eens fijn uitpakken voor de Ajax Vrouwen. Als je het dichtzet en op de counter gaat spelen zou je ze pijn kunnen doen op de omschakeling. Er is altijd kans op een stunt."

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Gerelateerde artikelen

Kop

Ajax Vrouwen treffen Bayern München in Champions League

De Ajax Vrouwen zijn in de eerste ronde van UEFA Women's Champions League gekoppeld aan het Duitse Bayern München. De eerste ronde wordt op 10 (thuis) en 16 (uit) december gespeeld. Beide duels beginnen om 18 uur.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Jonna

Bayern München - Ajax Vrouwen live op Ziggo Sport

De Ajax Vrouwen spelen woensdag hun tweede wedstrijd in zestiende finale van de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. De wedstrijd in Amsterdam ging vorige week met 1-3 verloren. Lukt het de vrouwen om die nederlaag in Duitsland goed te maken? De aftrap is om 18:00 uur.

Tags

  • #UWCL
  • #BAYAJA

Socials

Trainingvrouwen7

In beeld | Ajax Vrouwen werken toe naar Bayern München

De Ajax Vrouwen trainden maandagochtend op sportcomplex de Toekomst. De dames spelen donderdag een grote wedstrijd in de zestiende finale van de UEFA Women's Champions League, thuis tegen Bayern München.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl