Rensch over honderd duels in Ajax 1: 'Dit pakt niemand mij meer af'

Devyne Rensch speelde zichzelf in de uitwedstrijd tegen RKC in de Club van 100. De twintigjarige verdediger voegde onlangs zijn eigen portretfoto toe aan de eregalerij in de Johan Cruijff ArenA. "Ik ben enorm trots dat ik honderd wedstrijden in het mooie Ajax-shirt heb mogen spelen."

Tags

  • #Rensch

Socials

"Ik wist wel dat ik dicht bij de honderd zat, maar ik wist niet precies hoeveel wedstrijden ik in het eerste had gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC belde mijn zaakwaarnemer mij op om te melden dat het een bijzondere avond voor mij zou worden", steekt een trotse Rensch van wal. "Het was een prachtig moment en dat is het nu nog steeds. Ik was even trots op mezelf."

Rensch maakte eind november 2020 op bezoek bij FC Emmen zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. Hij kwam in minuut 72 binnen de lijnen voor Noussair Mazraoui. De twintigjarige verdediger herinnert zich dit moment als de dag van gisteren. "Het was super koud, ik had mijn handschoentjes aan. Het was in de coronaperiode en we moesten als wissels op de tribune zitten. Ik werd door de trainer geroepen en besefte op dat moment dat ik mijn debuut ging maken."

Videoboodschappen
De Ajacied krijgt twee videoboodschappen te zien van boezemvrienden Ryan Gravenberch en Jurriën Timber. "Ryan en Jurriën zijn mijn beste vrienden. Gelukkig heb ik net als hen ook de grens van honderd wedstrijden mogen halen. Het is mooi om deze boys te zien, dat ze me feliciteren en trots op me zijn. Ik spreek ze iedere dag en ga ze zo even bellen. Ze voelen als familie voor mij", aldus Rensch.

De Ajax-verdediger voelt zich erg vereerd dat hij toegetreden is tot de Club van 100. "Als je kijkt naar de namen is het zeker bijzonder om ertussen te staan. Je blijft hier voor altijd hangen en onderdeel van de Club van 100. Dat is heel mooi", besluit Rensch, terwijl hij naar de eregalerij kijkt.

Gerelateerde artikelen

Renschopendag1920

Elf weetjes over Ajax' nieuwste Club van 100-lid Rensch

Devyne Rensch speelde zaterdag tegen RKC Waalwijk zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. Rensch is daarmee toegetreden tot Ajax’ Club van 100, de eregalerij van trouwste Ajacieden. Hoog tijd voor een elftal weetjes over jubilaris Rensch in Ajax 1.

Tags

  • #Rensch

Socials

Timber Vuistje 1920

Timber: van debutant in Heerenveen tot lid van Ajax’ Club van 100

Voor alles is een eerste keer. Jurriën Timber trad recent toe tot de Club van 100, de eregalerij van Ajacieden met minimaal honderd officiële wedstrijden. Ver voordat hij die mijlpaal bereikte, speelde de verdediger in maart 2020 zijn eerste wedstrijd om het echie. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen bleek het begin van veel moois. Heel veel moois zelfs.

Tags

  • #heeaja
  • #Timber

Socials

Glimlachgravenberch100

Zo speelde Ryan Gravenberch zichzelf in de Club van 100

Ryan Gravenberch tikte zaterdagavond tegen Sparta zijn honderdste wedstrijd aan voor Ajax 1. Een prachtige mijlpaal nog voor hij op 16 mei twintig kaarsjes uit mag blazen. “Extreem trots”, tweette de goedlachse middenvelder zelf na het duel met de Rotterdammers. Maar hoe verliep zijn reis van de F’jes bij Zeeburgia tot zijn jubileumwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA?

Tags

  • #Gravenberch

Socials