Reuser keert terug bij Ajax

Martijnreuser1920
Martijnreuser1920

Martijn Reuser keert terug op het oude nest. De voormalig Ajax-speler wordt komend seizoen trainer van Ajax O17. Daarmee keert hij na 23 jaar terug naar de club waar hij zelf doorbrak als profvoetballer. Reuser verliet Ajax in 2000 voor het Engelse Ipswich Town.

Tags

  • #Reuser

Socials

Naast Ajax en Ipswich Town stond de voormalig middenvelder ook als speler onder contract bij Vitesse, RKC Waalwijk, Willem II en NAC Breda. Bij de club uit Breda ging hij met voetbalpensioen. Na zijn actieve loopbaan als voetballer werd hij jeugdtrainer bij NAC. Via ADO Den Haag kwam hij daarna bij de KNVB terecht. Daar trainde hij in de afgelopen jaren de O15, O16, O18, O19 en O20.

Geduldig opgebouwd
Dat Reuser nu terugkeert bij Ajax vervult hem met trots. "Het is te gek dat ik na mijn voetbalcarrière ook als trainer op hoog niveau met de sport bezig ben. En dat ik op die manier ook nog eens terugkeer bij de club waar ik als jonge jongen in het eerste team ben doorgebroken."

"Als speler ben ik heel hoog ingestapt: bij het Ajax van 1995 dat vrijwel alles won, wat er te winnen viel", vervolgt de Amsterdammer. "Als coach wilde ik graag mijn loopbaan opbouwen en uiteindelijk steeds hogerop komen. Ik wilde bewust niet te vroeg in mijn trainerscarrière al terug naar Ajax, al is die mogelijkheid er wel geweest. Nu paste het wel voor beide partijen."

In zijn nieuwe rol bij Ajax heeft Reuser een duidelijk idee over hoe hij succes wil oogsten met Ajax O17. "Ik wil saamhorigheid creëren. Als het teamgevoel goed is, kan een individu ook uitblinken. Ik mag nu werken met jongens die graag willen bereiken wat ik heb mogen bereiken. Als coach moet je daarin meegaan. Je ziet elkaar 250 dagen in het jaar. Ik ben nu dertien jaar jeugdtrainer en heb altijd het maximale uit de jongens willen halen. Ik kan met mijn hand op m’n hart zeggen dat ik nooit iemand te kort heb gedaan."

"Om als jeugdspeler uiteindelijk in Ajax 1 te komen is een hele opgave. Maar ik ga samen met de trainers die er al werken en al jaren prima werk leveren er alles aan doen om talent tot bloei te laten komen. Het motiveert mij om jonge talenten die laatste stap te zien maken naar het profvoetbal."

Later in de week volgt er nog een uitgebreid interview met Martijn Reuser over zijn doorbraak bij Ajax als speler en zijn huidige werk als jeugdtrainer.

Gerelateerde artikelen

Tromppelova1920

Ajax scoort hattrick bij SponsorRingen

Ajax heeft donderdagavond bij de jaarlijkse SponsorRingen Awards drie prestigieuze prijzen gewonnen. Ajax en ABN AMRO wonnen de SponsorRing voor Langlopend Sponsorship. Ajax en adidas wonnen de gouden SponsorRing in de categorie Sport voor de introductie en activatiecampagne rondom het Europese 'Three Little Birds'/Marley-tenue. Samen met Sandals Resorts won Ajax voor Future Goals een SpecialismeRing voor de meest creatieve case.

Tags

  • #SponsorRing

Socials

Shirtbeyonce

Bied mee op door Beyoncé gesigneerd Ajax-shirt

Gaat jouw hart sneller kloppen van zowel Ajax als Beyoncé? Dan is dit jouw kans op deze unieke must-have. Na haar concerten in de Johan Cruijff ArenA signeerde Beyoncé een shirt. Deze wordt nu geveild. Bied mee en wie weet is het Ajax-shirt voor jou.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Tahirovic Uitshirt1920

Tahirović: 'Een heel grote stap in mijn carrière'

Benjamin Tahirović is Ajacied. De middenvelder signeerde woensdag een vijfjarige verbintenis in de Johan Cruijff ArenA. De twintigjarige controleur toonde zich gelukkig na de afronding van zijn transfer. Tahirović is ambitieus en wil zichzelf verder ontwikkelen. Maar de geboren Zweed staat ook te popelen om te schitteren voor de Ajax-fans.

Tags

  • #Tahirović

Socials