Rijkhoff: 'Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou willen naar Ajax'

Julian Rijkhoff is officieel terug bij Ajax. De negentienjarige spits is trots om weer in het wit-rood-wit te mogen spelen. "Het waren zenuwslopende dagen, maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij dat het toch nog voor het einde van de deadline allemaal op zijn pootjes terecht is gekomen."

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

"In de zomer waren er eigenlijk al gesprekken, maar toen werd het allemaal niet heel concreet", begint Rijkhoff, die aangeeft dat de interesse de laatste weken wel concreet werd. "Omdat ik er heel erg voor openstond om terug te keren, hebben we geprobeerd om het werkelijkheid te maken. Ik had het liever eerder gehad, maar het is uiteindelijk gelukt."

Ras-Ajacied
De negentienjarige spits is dolgelukkig om terug te zijn in Amsterdam. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in Rijkhoff, maar zijn keuze stond vast. "Ik ben van jongs af aan met Ajax opgegroeid. Mijn familie en ik zijn echte ras-Ajacieden. Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou willen naar Ajax."

Rijkhoff speelde de afgelopen drie seizoenen in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Volgens de negentienjarige spits heeft hij zichzelf goed ontwikkeld in Duitsland. "Het heeft me een completer mens gemaakt. Maar ook een completere voetballer. Ik heb met spelers als Marco Reus en Mats Hummels gespeeld en gesproken. Ik heb ook veel ervaring opgedaan door hen."

Plan
De kersverse Ajacied zal de komende periode aansluiten bij Jong Ajax. "Daar moet ik minuten gaan maken. Het is wel de bedoeling dat ik in de trainingsgroep van het eerste ga komen en vanuit daar mijn eigen weg ga leiden. Uiteindelijk moet ik zelf minuten gaan afdwingen in het eerste elftal", aldus Rijkhoff.

"Ik wil zo snel mogelijk in het eerste komen. Daar ga ik alles aan doen met iedereen die nu ook hier dicht bij is. Het is altijd een droom geweest om in de ArenA te spelen", vervolgt de negentienjarige spits met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ik ben hartstikke blij. Het heeft een lange tijd geduurd, maar ik ben eindelijk weer op het oude nest."

Gerelateerde artikelen

Contract1920

Ajax contracteert Julian Rijkhoff

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Julian Rijkhoff en Borussia Dortmund over de overgang van de negentienjarige spits naar Amsterdam. Rijkhoff tekent in Amsterdam een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2027, met een optie tot verlenging met nog een jaar.

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

Rijkhoff1920

In beeld | Rijkhoff terug op oude nest

Julian Rijkhoff is officieel teruggekeerd bij Ajax. De negentienjarige spits speelde tussen 2012 en 2021 in de Amsterdamse jeugdopleiding, alvorens hij de overstap naar Borussia Dortmund maakte. Wij doken het archief in om een aantal mooie beelden van zijn eerste Ajax-periode op een rij te zetten.

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

Rijkhoff (1)

Rijkhoff wint eerste For The Future Trophy: 'Elke bal moet raak zijn'

De For The Future Trophy is een nieuwe prijs die Ajax elke maand uitreikt aan een jeugdspeler die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De eerste editie gaat naar Julian Rijkhoff, die een bliksemstart kent als spits van Ajax O17.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy
  • #Rijkhoff

Socials