Ruime oefenzege voor Ajax Vrouwen

Eredivisiecupajaxpsv Leuchter 1420
Eredivisiecupajaxpsv Leuchter 1420

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagmiddag de eerste oefenwedstrijd gespeeld en daarin gelijk de eerste zege behaald op FC Köln. In een wedstrijd die drie keer 27 minuten duurde, scoorde de ploeg van trainer Suzanne Bakker er zelf vijf en kreeg pas bij een 0-5-voorsprong een goal tegen: 1-5.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het seizoen is weer begonnen voor de spelers en staf van de Ajax Vrouwen. De afgelopen maanden waren er veel mutaties en op dit moment is ook Sherida Spitse afwezig vanwege het WK. In de nacht van zaterdag op zondag komt zij wellicht weer in actie met de Oranje Leeuwinnen, tegenstander is het verrassende Zuid-Afrika.

Terug naar Duitsland waar het eerste oefenduel op het programma stond. Ajax kwam daarin al snel op voorsprong. Uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied schoot Romée Leuchter raak. Tiny Hoekstra tikte vervolgens een voorzet van rechts binnen en de 0-3 eiste Leuchter weer op. Hoewel de keeper er met de vingertoppen aanzat, kon ze de tweede van de topschutter van vorig seizoen niet voorkomen. Isabelle Hoekstra en Danique Tolhoek (prachtig schot) verruimden de marge naar vijf. 

Pas toen slaagde Köln erin tegen te scoren.

Startopstelling Ajax Vrouwen: Van der Wal; Keijzer, De Sanders, Yohannes, Weerden; Noordam, T. Hoekstra, Jansen; Leuchter, Grant, I. Hoekstra

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Taylor Header 1920

'Diamanten' van jeugdopleiding Ajax inspiratie voor derde tenue seizoen 2023/2024

Adidas en Ajax presenteren vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2023/2024. Het overwegend zwarte tenue met zilveren details heeft een in het oog springende diamanten-print. De grafische print is een symbolisch eerbetoon aan de 'diamanten' die de jeugdopleiding van Ajax op de Toekomst heeft voortgebracht. De jeugdopleiding vormt sinds jaar en dag het kloppend hart van de club.

Tags

  • #adidas

Socials

Competitieprogramma Vrouwen Noordam

Voor Ajax Vrouwen begint Eredivisie in Rotterdam

De KNVB heeft donderdagmiddag het competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie gepubliceerd. Voorafgaand aan de competitie barst de strijd om de Super Cup los. Landskampioen Ajax Vrouwen neemt het op zaterdag 2 september om 14:00 uur op tegen bekerwinnaar FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials