Samenvatting Ajax Vrouwen - Paris FC | Nederlaag tijdens Fandag

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag op de Fandag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Paris FC. Op sportcomplex de Toekomst waren de Fransen te sterk voor de ploeg van Suzanne Bakker: 0-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Voorafgaand aan het duel namen de fans afscheid van keeper Lize Kop. Ook aanvoerder Sherida Spitse ontbrak nog, waardoor Nadine Noordam de aanvoerdersband droeg. Onder het toeziend oog van drieduizend enthousiaste fans begonnen de ploegen aan de oefenwedstrijd.

De ploeg van trainer Bakker begon in de eerste helft niet slecht, maar kon de Franse defensie van Paris FC nauwelijks aan het wankelen brengen. Ook de bezoekers uit Parijs kwamen lange tijd niet gevaarlijk voor de dag, maar wisten uiteindelijk wel voor de rust tot scoren te komen. Door een treffer van routinier Gaëtane Thiney gingen de vrouwen van Ajax rusten met een 0-1-achterstand.

Na de rust kregen Dionne van der Wal en Bente Jansen de kans om zich te laten zien in de Amsterdamse formatie. Ajax nam wat meer het initiatief in de wedstrijd, maar kon zichzelf niet belonen met een gelijkmaker. Chasity Grant was namens de Amsterdammers het dichtst bij een doelpunt, maar ze wist het net niet te vinden.

Met nog een kleine tien minuten te spelen gooide Paris FC de wedstrijd definitief in het slot. Door twee goals van Traoré Kadidia liepen de gasten uit tot 0-3. Ook de jonge invallers Lily Yohannes, Milicia Keijzer en Lotte Keukelaar konden daar geen verandering in brengen. Ondanks de nederlaag lieten de talenten van Ajax zich goed zien. Voordat het team van Bakker zich gaat opmaken voor de Supercup tegen FC Twente, oefenen de Ajax Vrouwen op 26 augustus nog in Frankrijk tegen Olympique Lyon.

Ajax Vrouwen – Paris FC 0-3 (0-1)
27. Thiney 0-1
78. Kadidia 0-2
88. Kadidia 0-3

Ajax Vrouwen: Van Eijk (45. Van der Wal); Noordam, De Sanders, Kardinaal (75. Yohannes), Weerden; Van Gool (75. Keijzer), Sabajo, Van de Velde (45. Jansen); Grant (85. Keukelaar), Leuchter, T. Hoekstra.

Gerelateerde artikelen

Keukelaar 1920

Tweejarig contract voor Keukelaar bij de Ajax Vrouwen

Lotte Keukelaar blijft de komende jaren actief op sportcomplex de Toekomst. De zeventienjarige aanvaller heeft haar handtekening gezet onder een tweejarig contract, waardoor ze nu tot medio 2025 vastligt. Keukelaar maakt vanaf dit seizoen officieel deel uit van de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstra Juichen 1280

Kaartverkoop Supercup Ajax Vrouwen gestart

De Ajax Vrouwen strijden op zaterdag 2 september om de Supercup. De landskampioen neemt het dan vanaf 14:00 uur op sportcomplex de Toekomst op tegen bekerwinnaar FC Twente. Je kunt nu kaarten kopen voor deze topper.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Noordman 1920

Danique Noordman naar Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Danique Noordman en PEC Zwolle over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. Noordman tekent een driejarig contract in Amsterdam tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials