Schenkel: 'Je mag hier niet met een nederlaag van het veld stappen'

Trainer Danny Schenkel en aanvaller Romée Leuchter wonden er geen doekjes om na afloop van het bezoek aan FC Twente. De uitkomst in de Grolsch Veste was uiterst teleurstellend.

• #AjaxVrouwen

''Een aantal spelers zat niet goed in de wedstrijd, voetballend kwamen we er niet lekker uit’’, keek Ajax Vrouwen-trainer Schenkel terug in de Grolsch Veste. ''Dan kom je met 2-0 achter en krijg je wel meer ruimte om te spelen. We creëerden meer en werden vaster aan de bal. Zo kwamen we terug in de wedstrijd. Dat hebben we hartstikke goed gedaan. Tot de 2-2...''

Vervolgens ging het alsnog faliekant mis voor de Ajacieden. Schenkel: ''Als je zo terugkomt, dan mag je nooit met een nederlaag van het veld stappen…''

Ook Leuchter verwoordde na afloop in de catacomben haar teleurstelling. ''We hadden het vandaag verdiend om te winnen. Maar als je het dan zo weggeeft, in de laatste paar minuten…'' De speler tekende zelf voor de 1-2 én was uit een ijskoud genomen strafschop ook goed voor de gelijkmaker.

Leuchter zag tot haar ontzetting dat FC Twente in de blessuretijd alsnog de winnende maakte. De wijze waarop de Tukkers de winnende scoorde, zat haar misschien wel het meest dwars. ''Misschien liepen we in die slotfase te gehaast naar voren. Als je dan ziet hoe je de 3-2 tegen krijgt, waarbij een tegenstander helemaal vrij staat. Dat is echt niet goed.''