Schuurs over concurrentiestrijd: 'Jurriën en ik maken elkaar beter'

Ajax won zondag met 4-2 van Sparta, mede door een goal van Perr Schuurs. Tegen de Rotterdammers bereikte hij een mooie mijlpaal: de Limburger speelde zijn vijftigste wedstrijd in het eerste van Ajax.

Tags

  • #Schuurs

Socials

De verdediger wist dat hij een jubileumwedstrijd kon gaan spelen. Voor het duel met Sparta kreeg hij een berichtje van zowel een vriend als zijn schoonvader. "Zij houden het bij. Het is voor mij een eer dat ik dat aantal heb bereikt. Op naar nog een hoop meer."

Hoewel de 21-jarige Ajacied in het begin van het seizoen vaak aan de aftrap stond, zag hij de afgelopen weken hoe Jurriën Timber op zijn plek steeds meer minuten kreeg van Erik ten Hag. 

"Dat zijn keuzes van de trainer. Ik moet mijn hoofd dan niet laten hangen. Ik weet dat ik bij één van de beste clubs uit Europa speel, waar de concurrentie hevig is. Jurriën doet het goed. Wij maken elkaar alleen maar beter met deze concurrentiestrijd." 

Terugwedstrijd Lille
Na de overwinning in de Eredivisie op Sparta staat donderdag alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Lille komt op bezoek in de return van de zestiende finale van de UEFA Europa League. Ajax won afgelopen week in Frankrijk met 1-2.

"Voor ons is het belangrijk dat we de volgende ronde bereiken. Op welke manier dan ook. Lille moet, dat was in de vorige wedstrijd minder het geval. Voor ons is het zaak om alles goed dicht te houden."

Tags

  • #Schuurs

Socials

Gerelateerde artikelen

Schuurswarm

Schuurs: 'Trots dat ik nu basisspeler ben bij Ajax'

De 20-jarige Perr Schuurs heeft zich in zijn derde seizoen bij Ajax naar een basisplaats centraal in de achterhoede geknokt. Tegen Liverpool speelde hij woensdag een solide wedstrijd. Toch ligt de geboren Limburger nog wakker van het resultaat: 0-1.

Tags

  • #Schuurs

Socials

Schuurslach

Schuurs na sterk half jaar: 'Voel vertrouwen van de club'

Het is nogal een druk half jaartje geweest voor Perr Schuurs. Na een uitstekende voorbereiding kreeg hij het vertrouwen van trainer Erik ten Hag in de achterste linie van Ajax. De verdediger speelde vrijwel alles, trad voor het eerst toe tot de definitieve selectie van Oranje en behaalde samen met zijn teamgenoten één van de belangrijkste vooraf gestelde doelen. “Na de winter nog actief zijn op drie fronten.”

Tags

  • #Schuurs

Socials

Schuursthumbinterview

Schuurs: 'Mooie beloning voor het laatste half jaar'

Perr Schuurs heeft een nieuw contract getekend bij Ajax. De verbintenis van de 21-jarige verdediger is opengebroken en met drie jaar verlengd tot medio 2025. Schuurs is vanzelfsprekend blij met het vertrouwen dat hij voelt vanuit de club.

Tags

  • #Schuurs

Socials