Schuurs vertrekt: 'Ga de deur uit met iets meer Amsterdamse bluf'

Perr Schuurs heeft Ajax verruild voor het Italiaanse Torino FC. De 22-jarige verdediger nam voor zijn vertrek naar Italië de tijd om terug te blikken op zijn tijd in Amsterdam. "Ik ben zelfverzekerder geworden."

Tags

  • #Schuurs

Socials

"Ik heb hier een hele mooie tijd gehad met goede herinneringen. Daarnaast heb ik veel vrienden gemaakt. Dat ik die nu ga verlaten is lastig. Maar ik heb nu de keuze gemaakt omdat ik vind dat ik elke week moet spelen. Dit is een mooie kans met een mooi plan. Ik denk dat ik mijn verbeterpunten daar goed kan ontwikkelen", vertelde Schuurs.

Kansen
De verdediger keek realistisch naar zijn kansen voor dit seizoen. "Ajax hoort bij de top van Europa. Ik ben heel reëel geweest over mijn kansen en concurrentie. Daar heb ik gesprekken over gehad met de club en de trainer en uiteindelijk besloten om de stap te maken naar een club waar ik elke week speel. Ajax wilde me houden, dus dat heeft de keuze wel moeilijker gemaakt."

De Limburger is een gevoelsmens. "De afgelopen dagen heb ik afscheid moeten nemen van spelers, supporters en mensen binnen de club. Dat heeft me wel geraakt. Ik heb een speech gegeven om het te zeggen. De reacties waren goed en ik merkte dat ik als persoon erg gewaardeerd wordt binnen de club. Dat doet mij heel goed, maar het maakt het ook extra moeilijk om nu te gaan."

Zelfverzekerd
De jaren bij Ajax hebben Schuurs veel gebracht. "Ik kwam als verlegen jongen binnen en nu ga ik de deur uit met iets meer Amsterdamse bluf. Ik ben zelfverzekerder geworden."

De Europese avonden en het winnen van prijzen blijven hem altijd bij. "Die waren onvergetelijk. Het zijn momenten die ik altijd herinner en waar je het als voetballer uiteindelijk voor doet. Ik heb kunnen laten zien wat ik kan en met dat gevoel ga ik verder."

Nieuw avontuur
Torino toonde al enige tijd interesse. "Ze hebben me altijd gepusht. Het gevoel was direct goed en dat is heel belangrijk." Met de overgang naar Torino FC gaat Schuurs voor het eerst in het buitenland voetballen. "Ik moet zeggen dat de stap van Limburg naar Amsterdam ook groot was, maar ik kijk er heel erg naar uit. Samen met mijn vriendin zijn we klaar voor het nieuwe avontuur en hebben we zin om nieuwe dingen te leren."

Schuurs gaat Ajax missen. "Het is een hele warme club en dit mooie avontuur wordt moeilijk om achter me te laten."

Gerelateerde artikelen

Schuurs 880 Header

Ajax en Torino FC bereiken akkoord over Perr Schuurs

Ajax en Torino FC hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Perr Schuurs. De verdediger stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax kwam met de Italiaanse club een transfersom overeen van € 9 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar € 11,3 miljoen.  

Tags

  • #Schuurs

Socials