Special | 'Ajax wint de Wereldcup' maandag op ESPN

Wereldbeker 1972
Wereldbeker 1972

Het is woensdag 28 september 2022 precies vijftig jaar geleden dat Ajax voor de eerste keer in de clubhistorie de Wereldbeker veroverde ten koste van het Argentijnse Independiente. De Ajax Special 'Ajax wint de Wereldcup', waarin vijf hoofdrolspelers terugblikken, is maandagavond te zien op ESPN.

Tags

  • #Wereldbeker

Socials

De dubbele ontmoeting met de Argentijnen leidde in 1972 tot de eerste Wereldbeker in Ajax' rijke historie. Dankzij een 1-1-gelijkspel in Buenos Aires en een 3-0-zege in Amsterdam won de ploeg van toenmalig trainer Stefán Kovács de Wereldbeker.

In de special 'Ajax wint de Wereldcup' blikken we met Ajacieden Sjaak Swart, Johnny Rep en Heinz Stuy terug op deze bijzondere wedstrijden. Het duel in een uitverkocht Olympisch Stadion, waar Rep tweemaal trefzeker was, gold als absolute doorbraak voor de jonge Ajacied.

Ricardo Pavoni en Dante Mírcoli, twee bikkelharde Independiente-spelers van toen, kijken terug op de duels met de Amsterdammers. Een special waarin het respect naar elkaar op een prachte wijze naar voren komt.

'Ajax wint de Wereldcup' is maandag vanaf 21:30 uur te zien op ESPN en vanaf woensdag op onze kanalen.

Gerelateerde artikelen

Still O15

Special | Winnen of leren: op reis met Ajax O15

Deze mini-documentaire biedt een uniek inkijkje tijdens een internationaal toernooi van een jeugdelftal van Ajax. We reisden mee met Ajax O15 naar het prestigieuze Marveldtoernooi in Groenlo. Aan de hand van interviews, kleedkamerbeelden, alternatieve wedstrijdbeelden en emoties na afloop wordt er een bijzonder inkijkje gegeven in de beleving van dit toernooi.

Tags

  • #AjaxO15

Socials

Header 880

Special | 'Antony & Larissa: Vanaf de eerste omhelzing'

Een vriendschap voor het leven. Dat hebben Antony en Larissa, een tienjarig meisje uit Brazilië. Sinds Antony’s periode bij São Paulo hebben de twee een innige band met elkaar. Op uitnodiging van Ajax was Larissa met haar familie in Amsterdam om, samen met de Ajacied, een geweldige tijd te beleven.

Tags

  • #Antony

Socials

Thumb 880

Special | 75x Johan

Geniet van Johan Cruijff. 75 momenten van de eeuwige nummer veertien op een rij. Van het absolute begin tot herdenkingen en van waanzinnige acties tot zijn nalatenschap. Geniet van al het moois wat de persoon én voetballer Cruijff teweeg heeft gebracht.

Tags

  • #Cruijff

Socials