Spitse maakt debuut: 'Ga met een blij gezicht naar de club'

De eerste wedstrijd van Sherida Spitse in Amsterdamse dienst zit erop. De Ajax Vrouwen wisten niet te winnen van FC Twente, maar Spitse zit na haar eerste weken bij de club uitstekend in haar vel.

Tags

  • #Spitse

Socials

Hoewel de wedstrijd tegen Twente teleurstellend verliep en met 1-3 werd verloren, keek Spitse af en toe genoegzaam om haar heen. "Natuurlijk was ik trots dat ik eindelijk het shirt mocht dragen. Ik dacht wel: ik speel nu voor Ajax, het is officieel. Dat gaf een lekker gevoel.”

De ervaren Spitse was op het veld nadrukkelijk aanwezig. Ze viel op door haar felle coaching. "Ik probeer het altijd wel neer te zetten, de boel aan te jagen. Ik vind dat mooi, er moet beleving zijn. Daarnaast wil je ook nog leuk voetballen met elkaar en een mooi resultaat boeken. Dat is waarvoor je het uiteindelijk doet, ik krijg daar gewoon energie van.”

'Andere manier van spelen'
Spitse probeert zich snel aan te passen aan de manier van spelen op de Nederlandse velden. "Ik vind de intensiteit heel goed. Het is wel een ander soort voetbal dan in Noorwegen, waar ik vandaan kom. Daar is het heel fysiek: rennen, vliegen en gaan. Hier wordt meer gevoetbald. Uiteindelijk moet je op een combi uitkomen."

Al met al bevalt het Spitse vooralsnog uitstekend in Amsterdam. "Ik heb het erg naar mijn zin en ben goed opgevangen. Steef (Stefanie van der Gragt, red.) heeft me in het begin geholpen met hoe het hier een beetje te werk gaat en waar alles ligt. Ik ga steeds met een blij gezicht naar de club toe. Dat gevoel is wel even weggeweest.”

Gerelateerde artikelen

Spitse1 (1)

Ajax Vrouwen verliezen bij debuut Spitse

De Ajax Vrouwen hebben met 1-3 verloren bij het debuut van Sherida Spitse in Amsterdamse dienst. FC Twente was in de derde ronde van de Eredivisie Cup net te sterk voor het team van Danny Schenkel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials