Steijn: 'Dit team heeft een overwinning nodig'

Maurice Steijn blikte vrijdag terug op het Europese duel met AEK Athene. De trainer van Ajax ziet verbeterpunten, merkt dat er meer chemie in de ploeg komt en gaat vast in op de thuiswedstrijd tegen AZ.

Tags

  • #Steijn

Socials

Steijn baalt, een dag na de 1-1 in Athene, van de uitslag. "Het is jammer dat we de wedstrijd niet over de streep trekken na de voorsprong. Dit team heeft een overwinning nodig. Ik heb een ploeg gezien die kansen heeft gecreƫerd en overeind is gebleven in deze heksenketel. Dat geeft een goed gevoel. Maar ik ben ook kritisch en zie dat we er nog niet zijn."

Zege
Verbeterpunten zijn er voldoende volgens Steijn. "We waren enkele keren slordig in de opbouw en daarmee maakten we de tegenstander sterker. Het oogde onzeker en we gaven de bal veel te makkelijk weg. Daarnaast kregen we te veel schoten tegen. Het wordt beter, maar het is nog niet goed genoeg. Het begint bij communicatie en daarmee voorkom je al een hoop. Daarin moeten we groeien. Ik hoop dat we snel een overwinning boeken."

Steijn merkt dat de ploeg dichter bij elkaar komt. "In Griekenland zie ik minder groepjes, zoals dat in het begin van het seizoen wel het geval was. Dat moet groeien en het wordt steeds meer een eenheid. Dat zie je ook op het veld."

AZ-thuis
Zondag om 14:30 uur wacht in de Johan Cruijff ArenA AZ. De Alkmaarders zijn nog ongeslagen dit seizoen. "Ik verwacht een open wedstrijd. Zij zijn in vorm en spelen al jaren bovenin mee. Wij zijn in opbouw en we doen het elke week iets beter. Iedereen is ongeschonden uit de strijd gekomen en ik verwacht een strijdbaar Ajax."

Gerelateerde artikelen

Maatregelen 2 1920

Verklaring Ajax en driehoek Amsterdam

Ajax en de driehoek (burgemeester, hoofdofficier en politiechef) hebben de gebeurtenissen rondom Ajax - Feyenoord geëvalueerd. Zij zijn het erover eens dat supporters blijk mogen geven van hun onvrede maar dat geweld en wanordelijkheden daarbij nooit acceptabel zijn.

Tags

  • #Verklaring

Socials

Brobbey Oranje 1920

Drie Ajacieden opgeroepen voor Nederlands elftal

Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Steven Berghuis zijn door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal. Oranje speelt de komende interlandperiode twee EK-kwalificatieduels.

Tags

  • #Interlands

Socials

Berghuis Interview1920

Ajacieden niet tevreden: 'Beetje een tenniswedstrijd'

Jorrel Hato en Steven Berghuis waren niet heel tevreden na het 1-1-gelijkspel van Ajax bij AEK Athene. De beide Ajacieden zagen ruimte voor verbetering na het tweede gelijkspel op rij in de UEFA Europa League. "Ik zag een statistiek dat we in de eerste helft dertien schoten tegen hadden gekregen. Dat is te veel."

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials