Steijn: 'Je hoopt dat spelers leidersrollen op zich gaan nemen'

Steijnpersco1920
Steijnpersco1920

Maurice Steijn nam vrijdagmiddag plaats achter de microfoon in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-trainer liet zijn licht schijnen op de UEFA Europa League-loting en besprak andere actuele zaken in aanloop naar de Eredivisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "We laten de wedstrijd van gisteren (donderdag, red.) achter ons en focussen op de Eredivisie."

Tags

  • #UEL

Socials

Kort voor het persmoment in Amsterdam vond de Europa League-loting plaats. Ajax zal het in de groepsfase opnemen tegen Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. "Het is een zware loting, maar ik vind het ook mooi. We gaan tegen goede tegenstanders spelen en ik houd wel van uitdagingen. Vol overgave gaan we die strijd aan", vertelde Steijn in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA.

De Haagse hoofdtrainer van Ajax ging vrijdagmiddag ook kort in op de transfontwikkelingen. "De groep wordt steeds groter, waardoor we richting zondag wat meer mogelijkheden hebben", doelde Steijn op verschillende aankopen die tegen Fortuna Sittard speelgerechtigd zullen zijn. "We zijn zestien spelers kwijtgeraakt en hebben er elf teruggehaald. Vanaf 2 september weten we waar we aan toe zijn."

Davy Klaassen
Steijn liet in de perszaal doorschemeren dat Davy Klaassen vrijdag mogelijk nog vertrekt uit Amsterdam. "Davy gaat waarschijnlijk weg. Hij past qua persoonlijkheid goed in de groep  en zou genoeg minuten gaan maken, maar ik kan me ook voorstellen dat hij meer wil. Hij is dertig en had misschien veel vaker in de basis willen spelen. In zijn situatie hebben wij aangegeven dat we willen meedenken als er iets moois voorbij zou komen", was de oefenmeester duidelijk.

Met het mogelijke vertrek van Klaassen zullen nieuwe spelers een leidersrol op zich moeten gaan nemen in Amsterdam. "Je hoopt dat mannen als Josip Šutalo en Gaston Avila leidersrollen op zich gaan nemen. Het feit is wel dat je met Dusan Tadic, Edson Álvarez en Jurriën Timber leiderskwaliteit hebt ingeleverd. Dat probeer je te sturen, maar sommige dingen gebeuren vanzelf. Leeftijd speelt daar geen rol in, dat heeft Timber vorig seizoen bewezen."

Mannsverk
Ajax presenteerde vrijdagochtend ook een nieuwe speler in de Johan Cruijff ArenA: Sivert Mannsverk. Het is vooralsnog niet duidelijk of hij zondag mee kan doen in Limburg. Steijn verklaarde de keuze om de 21-jarige Noor aan te trekken. "Tahirović doet het prima, maar is nog jong. We willen daar een back-up voor hebben. Daarom hebben we hem erbij gehaald."

Over twee dagen wacht Ajax de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Ajax zal er dan na de 0-1-nederlaag tegen Ludogorets weer moeten staan. "Ik ben zeer respectvol naar tegenstanders. Ze zijn goed aan competitie begonnen, maar met onze kwaliteiten gaan we daar voor de winst", aldus Steijn.

De Ajax-trainer liet weten dat er verschillende wijzigingen zullen komen. Zo viel onder meer Steven Bergwijn donderdag geblesseerd uit. "De kans is klein dat hij erbij zal zijn, maar het is niet uitgesloten. Er is onderling contact geweest met de doktoren en we hoeven ons geen zorgen te maken dat hij er weken uit is."

Gerelateerde artikelen

Mannsverk 1920 Header

Ajax contracteert Sivert Heggheim Mannsverk

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sivert Heggheim Mannsverk en Molde FK over de overgang van de 21-jarige middenvelder naar Amsterdam. De Noor tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Mannsverk

Socials

Mannsverk 1920 Verhaal

Sivert Mannsverk | Van Noorwegen naar Nederland

Ajax heeft zich officieel versterkt met Sivert Mannsverk. De 21-jarige controleur heeft een vijfjarig contract getekend in de Johan Cruijff ArenA. Wie is de Noorse jeugdinternational eigenlijk? Tijd om hem aan je voor te stellen.

Tags

  • #Mannsverk

Socials