Steijn prijst effectief Ajax: 'Met heerlijk gevoel terug'

Ajax won donderdagavond met 1-4 van Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League. De Amsterdammers toonden zich behoorlijk efficiënt voor de Bulgaarse goal. Tot tevredenheid van trainer Maurice Steijn. "De jongens gunnen elkaar een goal. Het zit wel goed met het groepsgevoel."

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

"Dit was toch wel een lekkere overwinning. Het verhaal van vanavond (donderdag, red.) was wel dat we de kansen direct benutten. Van de vier eerste kansen lagen er meteen drie in", vertelde een tevreden Steijn. "Dat heeft deze ploeg ook nodig. We hebben in al die andere wedstrijden ook heel vaak de kans op de 1-0 of de 2-0 gehad, maar dat gebeurde dan niet. Dat was vandaag wel het geval en dan ga je met een heerlijk gevoel terug."

Teamgevoel
Steijn prees donderdagavond voor de camera het groepsgevoel. "De tweede goal was denk het mooist, maar de vierde gaf het teamgevoel het beste weer. Bergwijn kon zelf scoren, maar hij gunde Kudus de goal. In het team zit het hartstikke goed onderling."

Ludogorets speelde precies zo als de hoofdtrainer van Ajax verwachtte. "Wij hebben ook aangegeven aan de spelers waar we de vrije man konden vinden. Dat hebben we in de eerste helft bij vlagen heel goed uitgespeeld", zei de Haagse hoofdtrainer.

Berghuis
Steijn was blij dat hij tegen Ludogorets weer de beschikking had over Steven Berghuis, die de eerste twee competitieduels geschorst was. "Er was geen enkele twijfel voor mij om hem erin te zetten. Hij is helaas nog één wedstrijd geschorst in de competitie en dan kunnen we weer van hem genieten. Steven is één van onze beste spelers. Hij geeft het team schwung, ik was heel blij met zijn optreden", aldus Steijn.

Gerelateerde artikelen

Kudusglimlachhattrick1920

Lees hier alles terug over Ludogorets - Ajax

Ajax heeft zijn Europese wedstrijd van dit seizoen overtuigend gewonnen. Het werd in Razgrad 1-4 tegen Ludogorets. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Bulgarije.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Gorter1920

Gorter na Europese debuut: 'Dit is waar je als kleine jongen van droomt'

Jay Gorter was een tevreden man na het uitduel met Ludogorets. Bij zijn Europese debuut won Ajax met 1-4 in Razgrad. "Dit is waar je als kleine jongen van droomt. Het maakt dan niet uit of het Champions League of Europa League is. Ik heb eerder alles op de bank meegemaakt en vandaag kon ik eindelijk starten."

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials