Bakker: 'Chelsea is meest te vergelijken met PSG'

Persco Chelsea 1920
Persco Chelsea 1920

Ajax Vrouwen-coach Suzanne Bakker heeft een nagenoeg volledige selectie tot haar beschikking. Dat liet ze doorschemeren tijdens de persconferentie maandagmiddag in de Johan Cruijff ArenA. De trainer en keeper Regina van Eijk blikten vooruit op het heenduel in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League tegen Chelsea.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Sherida Spitse mist de thuiswedstrijd tegen Chelsea vanwege een schorsing. Daarnaast is Ashleigh Weerden geblesseerd. Wat zijn de kansen voor morgen met deze groep? ''We hebben meerdere wedstrijden geanalyseerd. Chelsea heeft veel individuelen kwaliteiten, maar met de speelsters die wij hebben kunnen we ook kansen creëren tegen hun", vertelt Bakker in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA.

"De Engelse competitie is de nummer een van Europa, maar in de groepsfase hebben we ook gespeeld tegen anderen topploegen uit hun landelijke competities. Chelsea is het meest te vergelijken met Paris Saint-Germain, gezien de individuelen kwaliteiten."

Een belangrijke speelster waar de Ajax Vrouwen dus geen beroep op kunnen doen is aanvoerder Spitse. Keepster Van Eijk vindt het jammer dat de aanvoerder er niet bij is. "Het is jammer dat we haar moeten missen. We hebben een grote selectie met speelsters die er kunnen staan op het moment dat het nodig is. We missen morgen het leiderschap van Spitse, haar coaching en de ervaring die ze met ons kan delen. Ze heeft ons op de training veel energie gegeven vandaag."

Ticketrecord
De wedstrijd van dinsdagavond wordt, net als alle thuiswedstrijden in de groepsfase van de Women's Champions League, gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Een dag voor de wedstrijd werd naar buiten gebracht dat er een recordaantal tickets waren verkocht. "Het leeft binnen Nederland en dat is terecht. Heel veel mensen willen er dinsdagavond bij zijn. In mijn omgeving hoor ik dat er een fijne sfeer is en dat het echt een feestje is en daar willen we morgen ook voor zorgen", aldus Bakker.

Van Eijk sluit zich aan bij de woorden van haar trainer. "Wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA zijn al geweldig geweest tot nu toe. Het record geeft een boost voor mogen en het is heerlijk om de supporters achter ons te hebben. Ik geniet er heel erg van", voegt de keepster toe. Ondanks het feit dat er al veel kaarten zijn verkocht, is er nog steeds een aantal beschikbaar.

Lily Yohannes
Mede vanwege de aanwezigheid van een Amerikaanse journalist ging een deel van de persconferentie over  Lily Yohannes. Bakker liet weten hoe ze is op en buiten het veld. "Ze heeft een uitstekend inzicht, waarbij ze spelsituaties gemakkelijk leest en snel oplossingen vindt. Haar mindset is sterk en stoïcijns, ongeacht of ze in de Eredivisie of de Champions League speelt."

"Ondanks haar leeftijd van zestien jaar, wint ze veel duels en kent ze weinig zenuwen. Ik voer regelmatig gesprekken met haar over haar gevoelens. Wat Yohannes echt kenmerkt, is haar constante streven om elke dag het maximale uit zichzelf te halen, zelfs tijdens trainingen, omdat ze altijd ernaar streeft om beter te worden", aldus Bakker.

"Ik vergeet soms dat ze pas zestien is. Yohannes is een heel leuk persoon om in het team te hebben, ze is hartstikke open en gaat goed met iedereen", besluit Van Eijk.

Gerelateerde artikelen

Leuchter1920 2

Recordaantal kaarten verkocht voor Ajax Vrouwen - Chelsea

Er is een recordaantal kaarten verkocht voor de kwartfinale in de UEFA Women's Champions League tussen de Ajax Vrouwen en Chelsea. De actuele tussenstand is 35.991. Nooit eerder kwamen er in Nederland zoveel mensen af op een vrouwenwedstrijd.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Sabajohi5

Ajax Vrouwen treffen Feyenoord in halve finale KNVB Beker

De Ajax Vrouwen zijn gekoppeld aan Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. De aftrap van het duel is op dinsdagavond 19 april om 19:30 uur. De Ajax Vrouwen bereikten de laatste vier door in de kwartfinale het Ajax Vrouwen Talententeam met 1-5 te verslaan. Feyenoord schakelde FC Twente uit door in Rotterdam met 3-0 te winnen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchterheader

Ajax Vrouwen kloppen Talententeam in bijzonder bekerduel

De Ajax Vrouwen hebben donderdagavond de halve finale van de KNVB Beker bereikt. In een bijzonder affiche op de Toekomst werd het Ajax Vrouwen Talententeam met 1-5 verslagen. Romeé Leuchter maakte een hattrick en kroonde zich tot all-time topscorer van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials