Tadic looft fans: 'Dortmund speelt tegen twaalf man'

Dusan Tadic kijkt uit naar de derde groepswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund. De Serviër geniet van de bijzondere sfeer tijdens Champions League-avonden in de Johan Cruijff ArenA en hij beschrijft de bijzondere band die de ploeg met de fans heeft.

Tags

  • #UCL
  • #Tadic

Socials

"Het is de derde groepswedstrijd in de Champions League. Het gaat goed. Nu hopen dat we dit volhouden. De eerste wedstrijd was geweldig met die 1-5-overwinning bij Sporting met de uitfans."

En daarna volgde het thuisduel met Besiktas. "Iedereen was opgewonden", herinnert Tadic zich. "Ik zei tegen de spelers dat een Champions League-wedstrijd anders is dan thuis spelen in de Eredivisie. Dat zagen ze ook en vonden het fantastisch. Ik denk dat iedereen het naar zijn zin had: de mensen in het stadion, wij."

"Het is geweldig die chemie te voelen en dat iedereen die Ajax leuk vindt, geniet. Het is echt iets bijzonders; daar speel je voetbal voor. Wij voetballen om voor onze droomclub uit te kunnen komen en om de fans gelukkig te maken. Wij willen dat de mensen genieten van wat wij doen."

"Het is spannend. Ik zeg altijd tegen de spelers dat ze niet té veel moeten voelen. Dat ze die spanning moeten omzetten naar iets goeds, zodat ze er energie van krijgen en niet ineens allerlei moeilijke dingen gaan doen. Maar gewoon doen wat ze altijd doen. Soms willen ze te veel laten zien in zo’n sfeer. Je moet gewoon bij het plan blijven.”

De Ajacieden zijn de Europese avonden in de ArenA wel gewend. Wat zal het voor Borussia Dortmund betekenen? "De sfeer zal wel wat met de tegenstander doen. Ze zullen het idee hebben dat iedereen tegen ze is én dat ze tegen twaalf man spelen."

Zin in
Tadic kan nauwelijks wachten tot de aftrap. "We hebben er zin in. Het is een mooie wedstrijd, een mooie tegenstander. Het zal leuk zijn om naar te kijken. Dortmund heeft een goed team, is goed in de omschakeling en heeft goede spelers."

Zo iemand is Erling Haaland, de spits die na een blessure nét op tijd terug is. "Hij is een geweldige speler",  weet de Ajax-aanvoerder ook. "Ik zag dat hij speelde dit weekend. Maar dat maakt niet uit, je wil altijd tegen de beste spelers uitkomen. Als we ze verslaan, hebben ze niet het excuus dat ze hun beste speler niet hadden."

Tags

  • #UCL
  • #Tadic

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl