Ten Hag: 'Aan deze wedstrijd zal je nog jaren terugdenken'

Een frivool Ajax overklaste dinsdagavond Borussia Dortmund. In een kolkende Johan Cruijff ArenA werd het 4-0 in de groepsfase van de UEFA Champions League. "We waren dominant en hebben geweldig gevoetbald. In balbezit moesten we goed zijn. Dat is gelukt."

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Na zo’n geweldige wedstrijd met een fantastisch resultaat realiseerde Ten Hag wat een unieke prestatie er is neergezet door Ajax: "Dit is natuurlijk geweldig. Het elftal, de staf maar ook de fans hebben een onvergetelijke avond beleefd. Dit blijft nog lang na sidderen en dit blijft voor altijd in de annalen. Dit was een wedstrijd waar je over jaren nog aan terug zal denken hoe bijzonder deze avond was."

"Ik weet dat we tot veel in staat zijn en dat we groeiende zijn. Deze prestatie heeft ook te maken met de tegenstander, waarbij enorm goede voetballers op het veld staan en die aanvallend willen voetballen. Wij zijn uitgedaagd. We zijn die strijd aangegaan en we zijn bovenliggend gebleken. We zijn dominant gebleken, we hebben geweldig gevoetbald."

'Ik ben vanavond even stil'
"We hebben ontzettend veel kansen gehad en dan kan je zeuren over effectiviteit. Maar als je met 4-0 wint van Dortmund in de Champions League dan ben ik vanavond even stil. Dan kom ik morgen wel weer terug met de boodschap dat het echt beter kan."

"Want het missen van kansen was niet het enige kritiekpuntje. Die lessen moeten we meenemen als we als ploeg willen groeien. Willen we wat bereiken dan moeten we die lessen leren. Maar op een avond als deze moet je niet kritisch zijn. Deze avond verdient het om van te genieten. Vooral de spelers hebben dat verdiend en zij moeten genieten."

"Zonder naast hun schoenen te gaan lopen. Want zondag wacht niet alleen een prachtig affiche, maar ook een ontzettend belangrijke wedstrijd. Dit geeft vertrouwen, maar dat moet niet doorslaan. Tevredenheid leidt tot luiheid en dat mogen we ons niet veroorloven."

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Gerelateerde artikelen

Blindstill880

Blind: 'Een heel groot compliment aan de fans'

Daley Blind kon zijn geluk niet op na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund. Ajax is na drie wedstrijden in de UEFA Champions League nog foutloos. "Het was fantastisch. We mogen trots zijn op het resultaat en er even van genieten."

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl