Verslag | Ajax blaast Borussia Dortmund weg en wint met 4-0

Blind1280 AJABVB
Blind1280 AJABVB

Ajax heeft een heel bijzondere prestatie neergezet tegen UEFA Champions League-tegenstander Borussia Dortmund. Met waanzinnig goed voetbal speelden de Amsterdammers de bezoekers weg: 4-0.

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Ajax begon in dezelfde samenstelling als tijdens het gewonnen duel met Besiktas. Dat betekende dat Steven Berghuis op 10 begon en Antony op rechts. Gevolg daarvan was dat Davy Klaassen op de bank startte.

Lont ontbrandt
Na een moeizame eerste vijf minuten explodeerde de wedstrijd op fenomenale wijze. Het lontje ontbrandde toen Antony de eerste kans van het duel kreeg. Hij miste oog-in-oog met Dortmund-keeper Gregor Kobel.

Wel bleek dat dus het startschot van een ijzersterke fase. In de 11e minuut resulteerde het uitstekende aanvalsspel in de 1-0, toen een vrije trap van Dusan Tadic door Marco Reus in eigen doel werd gewerkt. 

Daarna barstte een Amsterdamse storm los, die eigenlijk tot rust niet meer zou gaan liggen. In de 25e minuut leidde al dat aanvallende geweld tot een heerlijk moment voor Daley Blind. De linkspoot ontving een passje van Sébastien Halller en schoot prachtig binnen. 

Ondanks het uitstekende spel lieten de bezoekers zich soms ook zien. Via ster Erling Haaland was het een aantal keer bijna raak, maar Remko Pasveer trad meermaals fantastisch op.

Magie in tweede helft 
Dat het beste van Ajax misschien nog wel moest komen, was na die wervelende eerste helft haast onvoorstelbaar. En toch was dat misschien wel zo: de Amsterdammers voegden een heerlijke frivoliteit toe aan het toch al sterke spel.

Na een klein uur spelen leidde dat tot de derde treffer van Ajax. Antony, een van de vele uitblinkers aan Amsterdamse zijde, kapte zijn man uit en haalde uit richting verre hoek: 3-0.

Het brak het verzet van de Duitsers en zorgde ervoor dat Ajax zich nog vrijer voelde. De ene na de andere heerlijke combinatie leverde gevaar op. Na weer zo'n vloeiende aanval was het Champions League-topscorer Sébastien Haller die doel trof. De spits kopte een afgemeten voorzet knap binnen.

In de slotfase was het grote nagenieten eigenlijk al begonnen. Voor een uitzinnige Johan Cruijff ArenA tikte en soleerde Ajax zich naar het laatste fluitsignaal. 

Ajax - Borussia Dortmund 4-0 (2-0)
11. Reus (eigen goal)  1-0
25. Blind  2-0
57. Antony  3-0
72. Haller  4-0

Ajax: Pasveer, Mazraoui (83. Rensch), Timber, Martínez, Blind, Gravenberch, Berghuis (69. Klaassen), Álvarez, Antony (76. Neres), Haller (83. Daramy), Tadic.

Gerelateerde artikelen

Tadic Interview

Tadic looft fans: 'Dortmund speelt tegen twaalf man'

Dusan Tadic kijkt uit naar de derde groepswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund. De Serviër geniet van de bijzondere sfeer tijdens Champions League-avonden in de Johan Cruijff ArenA en hij beschrijft de bijzondere band die de ploeg met de fans heeft.

Tags

  • #UCL
  • #Tadic

Socials