Ten Hag kijkt uit naar Antony: 'Hopelijk een attractie'

Ten Hag 3
Ten Hag 3

Aan het einde van het 2e trainingsblok spreekt Ajax-trainer Erik ten Hag over de bijzondere seizoensvoorbereiding, wisselingen in de staf, de transferzomer en natuurlijk komend seizoen.

Tags

  • #PreSeason
  • #TenHag

Socials

Ten Hag kijkt tevreden terug op de afgelopen trainingsweken. Vooral omdat er vanwege de coronaversoepelingen in groepsverband weer meer mogelijk was. “We hebben natuurlijk een heel lang periode gehad dat we geen onderlinge duels mochten spelen. Pas sinds een dag of 10 kunnen we weer vol in contact.”

“De spelers hadden daar echt naar uitgekeken”, vervolgt Ten Hag, die zijn selectie geduldig moest houden. “Maar op gegeven moment kun je ze niet meer vasthouden. Ze wilden zo graag voetballen. En dan bedoel ik écht voetballen. Een partijspel spelen, een positiepartij doen. De vonken spatten er ook echt vanaf de afgelopen tijd.”

 

Daarom prettig dat we die wedstrijden tegen Eredivisieclubs kunnen spelen.

Spelers en staf hebben nu een kleine 3 weken vakantie. Begin augustus worden ze weer terugverwacht, om dan de laatste stappen richting volledige (wedstrijd)fitheid te zetten.

"In landen als België, Frankrijk en Schotland zijn ze ook gestopt. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal competities wel doorgegaan. Dat kunnen straks zomaar onze tegenstanders worden natuurlijk. Wij moeten zo snel mogelijk weer terug naar dat niveau. Daarom is het prettig dat we in augustus die wedstrijden tegen Eredivisieclubs kunnen spelen.” Ajax gaat in het kader van de FOX Sport Eredivisie Comeback oefenduels spelen tegen RKC (8 augustus) en FC Utrecht (13 augustus).

 

Ik verwacht dat Antony daar 100 procent zijn best voor gaat doen.

Antony een attractie?
Mogelijk kunnen de Ajax-fans dan voor het eerst kennismaken met Antony. De Braziliaanse aankoop van wie mooie dingen verwacht worden. “Daar hopen we natuurlijk allemaal op. Dat hij A een geweldige voetballer wordt die er voor gaat zorgen dat het team titels gaat winnen. En B: dat hij een attractie wordt.”

Volgens Ten Hag past het verwachtingspatroon bij de ambities. “De eisen bij Ajax zijn altijd hoog. We hebben hier zo’n klimaat dat we het allerhoogste nastreven. Ik verwacht dat Anthony daar 100 procent zijn best voor gaat doen. Dan komt de rest vanzelf.”

Gerelateerde artikelen

Cid72930 TH 5

Ten Hag: 'Seizoen met een zwart randje'

De uitkomsten van het vroegtijdig beëindigde seizoen 2019-2020 zijn duidelijk. Er vindt in de Eredivisie geen promotie/degradatie plaats en er wordt ook geen kampioen toegekend. Ajax eindigt het seizoen als 1e, maar mag van de KNVB geen 35e landstitel bijschrijven. “We hebben onze doelen gerealiseerd, maar het is een seizoen met een zwart randje. Dat moge duidelijk zijn”, reageert trainer Erik ten Hag.

Tags

  • #TenHag

Socials

Cid73183 Ziyech 2

Laatste training Ziyech: 'Voelde mij hier altijd thuis'

Hakim Ziyech trainde zaterdag voor de laatste keer op De Toekomst. Na de training ontving hij een speciaal cadeau van Marc Overmars. Daarnaast werd de Ajacied voor het laatst toegesproken door trainer Erik ten Hag die hem bedankte voor zijn fantastische jaren bij Ajax.

Tags

  • #Ziyech
  • #PreSeason

Socials

2019 11 10 Ajax FC Utrecht 092

Ajax oefent tegen FC Utrecht en RKC

Ook de 2e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is bekend. In het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback treft Ajax op 13 augustus FC Utrecht. Eerder werd al bekend dat op 8 augustus tegen RKC wordt gespeeld. Aanvang van beide duels is 18:45 uur.

Tags

  • #PreSeason

Socials