Ten Hag: 'We hebben dit als Ajax zo gemist'

Ajax-trainer Erik ten Hag genoot van de wisselwerking tussen het publiek en de spelers bij de wedstrijd Ajax - Besiktas: 2-0. Zijn ploeg speelde vooral in de eerste helft uitstekend in het duel in de UEFA Champions League. "Na de bal op de paal van Besiktas hebben we de wedstrijd totaal naar onze hand gezet."

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Ten Hag zag hoe Ajax voor rust het verschil maakte tegen de Turkse tegenstander. Toch was hij niet honderd procent tevreden over het spel in de eerste 45 minuten. "In de eerste helft lag de ruimte in de as van het veld en onze linkerkant. Besiktas had onze rechterkant dichtgezet. De bal hadden we best wat sneller naar links of naar de as kunnen brengen. Daaruit kwam uiteindelijk wel onze eerste goal."

Brede selectie
De openingstreffer van Steven Berghuis was een prachtige goal, na uitstekend voorbereidend werk van Dusan Tadic. Berghuis speelt sinds de blessure van Davy Klaassen een belangrijke rol vanaf zijn positie achter de voorste linie. Ten Hag is blij met zijn brede selectie.

"Iedereen werkt gewoon ontzettend hard en is in een goede conditie. Het team is een eenheid geworden. Dat moeten we vasthouden. We hebben een sterke kleedkamer. Als we als team blijven opereren, kunnen we ver komen."

Steun van de supporters
De coach is blij met de start van Ajax in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Na twee wedstrijden in de Champions League heeft de ploeg de volle buit gepakt. "Er wacht nu een geweldige uitdaging. We spelen nu twee keer tegen Borussia Dortmund. Ik denk dat zij de sterkste tegenstander zijn in de poule. Als we deze progressie blijven volhouden kunnen we wellicht in beide wedstrijden een resultaat meenemen."

Ajax werd dinsdagavond gesteund door een volle Johan Cruijff ArenA. En dat smaakte naar meer. "Het was geweldig", vond Ten Hag. "We hebben dit als Ajax zo gemist. De fans hebben de hele tijd thuis moeten kijken. Nu kunnen we weer samen zijn. De wisselwerking was fantastisch vanavond."

Gerelateerde artikelen

Gravenberchfocus (1)

Liveblog | Gravenberch: 'We zijn goed op weg'

Welkom in het liveblog rondom Ajax - Besiktas, een wedstrijd die we met 2-0 hebben gewonnen. Lees hier alles terug over ons eerste thuisduel in de UEFA Champions League van dit seizoen. 

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Juichencl

Verslag | Ajax blijft foutloos in de UEFA Champions League

Ajax heeft het UEFA Champions League-avontuur na de overwinning op Sporting CP (1-5) een uitstekend vervolg gegeven. In de Johan Cruijff ArenA werd Besiktas dinsdagavond met een 2-0-nederlaag terug naar Turkije gestuurd. Steven Berghuis en Sébastien Haller maakten de Ajax-goals.

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials