Ten Hag: 'Hebben gevochten en gestreden'

De reactie van Erik ten Hag na afloop van de remise tegen Atalanta. "Laat ik het zo zeggen: we hebben na twee wedstrijden één punt. Dat hadden er meer moeten zijn, gezien ons spelaandeel in de wedstrijden."

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

"We hadden onszelf meer moeten belonen", wist Ten Hag ook wel na de 2-2 in Bergamo. "We hebben ervoor gevochten en gestreden. Dat hebben we goed gedaan. We komen we op 2-0 en dan moeten we het de tweede helft slim uitspelen. Uiteraard wilden we voor de 3-0 gaan, maar wel vanuit de controle. We hadden kans op 3-0 met Perr Schuurs. Daarna laten we ons uitcounteren en dat was niet handig als je met 2-0 voorstaat.”

Ten Hag twijfelde niet om op dat moment meer defensieve zekerheid in te bouwen. "Dan ga je meer achteruit lopen en roep je het over jezelf af. We moeten ons spel spelen en dat betekent langer balbezit houden. Hoe moeilijk dat ook is. We moeten meer van kant naar kant spelen in zo’n fase en ook voldoende mensen achter de bal houden. Dat deden we niet."

Nog in de race
De enige conclusie na twee wedstrijden was dat Ajax eigenlijk te weinig had verdiend aan Liverpool-thuis en Atalanta-uit. "Maar niemand komt je iets brengen in de Champions League. Je moet het zelf binnenslepen, dat hebben we nagelaten.  We moeten leren van onze fouten en dat omzetten in de volgende wedstrijden.”

Ten Hag ziet uiteraard nog wel perspectief in deze poule: "We zitten in de race maar dat betekent wel dat er van Midtjylland gewonnen moet worden. Twee keer? Laten we eerst maar beginnen met één keer.”

 

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 6 (2)

Tadic: 'We moeten groter denken'

De reactie van Dusan Tadic na de puntendeling van Ajax in Italië bij Atalanta (2-2). "Deze wedstrijd was een mooie uitdaging. We hebben het redelijk gedaan, maar we moeten groter denken en weten dat we beter kunnen."

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Tadic 5

Verslag | Ajax pakt punt in Bergamo

Ajax heeft dinsdagavond zijn eerste punt van het nieuwe UEFA Champions League-avontuur gepakt. Op bezoek bij Atalanta werd het 2-2. De Ajacieden leidden bij rust met 0-2 door goals van Dusan Tadic (strafschop) en Lassina Traoré, maar in het openingskwartier van de tweede helft kwam Atalanta terug tot 2-2. In het laatste halfuur werd er vervolgens niet meer gescoord.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

201027 Emanuelson Over Atalanta.Copy.02

Emanuelson: 'Atalanta voorbeeld van verandering in Italiaanse voetbal'

Oud-Ajacied Urby Emanuelson speelde in het seizoen 2014/2015 negen wedstrijden voor Atalanta Bergamo, dinsdag de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de UEFA Champions League. Emanuelson bereidt ons aan de hand van enkele foto's vast voor op de Italiaanse tegenstander.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl