Ten Hag over mogelijke opstelling: 'Ik heb allemaal basisspelers'

Tenhagpersco1280
Tenhagpersco1280

Erik ten Hag gaf bij de persconferentie voor Besiktas – Ajax aan dat er woensdagavond mogelijk andere spelers aan de aftrap staan dan in de voorgaande vier duels in de UEFA Champions League. “Maar dat zijn geen reserves. Ik heb allemaal basisspelers.”

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Het betekent dus ook niet dat Ten Hag de wedstrijd automatisch minder serieus neemt. Van onderschatting is geen sprake. "De selectie die er woensdagavond staat, moet zich bewijzen. Die stappen moeten wij gaan zetten, willen we succesvol zijn dit jaar."

Ajax zal het sowieso tegen Besiktas moeten stellen zonder de geschorste Edson Álvarez. "Edson moeten we noodgedwongen wisselen", knikte Ten Hag instemmend. "Verder houd ik rekening met jongens die wat klachten hebben, maar ook met de ontwikkeling van de ploeg. We willen andere samenstellingen en combinaties gaan testen om de ploeg beter te maken."

Voetbalcultuur
Ten Hag weet dat de Turkse tegenstander voor de allerlaatste kans vecht om nog iets te maken van dit Europese seizoen. Ook al hebben ze nul punten uit de eerste vier wedstrijden. "Dit land is voetbalgek. Het wordt dus een moeilijke wedstrijd voor ons. Het is niet dat ze nergens meer voor spelen. De Turkse cultuur is een trotse cultuur. Besiktas wil van Ajax winnen om weer in de juiste moraal te komen."

"We moeten op de toppen van onze kunnen spelen om een resultaat te halen", vervolgde de coach. "Daarnaast willen we eerste in de poule worden om een goede uitgangspositie te hebben na de winterstop."

Turkse heksenketel
Steven Berghuis, die ook was aangeschoven, onderstreepte de mening van zijn coach. Hij verwacht een heksenketel in Istanbul, maar maakt zich daar zelf niet druk om. "Als het fluitsignaal gaat, ben je niet zo bezig met de supporters van Besiktas. Je moet niet reageren en gewoon je eigen wedstrijd spelen. We hebben wel vaker op dit soort podiums gespeeld.”

Tot slot ging de trainer nog in op de vraag of Ajax baat heeft bij een vroege goal, omdat de tegenstander dan misschien wel de handdoek in de ring gooit met nul punten. "Daar heb ik ook op gehamerd in aanloop naar RKC, dat de 0-1 voor ons heel belangrijk is. Negentig tot 95 procent van de wedstrijden waarop wij op voorsprong komen, wint Ajax. Daarom moeten we er steeds vanaf de eerste minuut staan."

Ontwikkeling
Dat geldt dus ook voor Berghuis. "Je wil jezelf altijd verbeteren. Bijvoorbeeld in het maken van loopacties. De trainer geeft handvatten over wanneer en hoe het moet. We hebben tegen RKC gezien dat het helpt", reflecteerde hij op afgelopen zondag.

De nummer tien wil ook zelf nog stappen maken bij Ajax. "Dat betekent op de juiste momenten diepgaan. Maar ook technisch, tactisch: je kan altijd verbeteren. Dat houdt niet op.”

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Ryanbabel1280

Babel over wedstrijd tegen oude club Besiktas: 'Het wordt een heksenketel'

Woensdag staat de vijfde UEFA Champions League-wedstrijd van dit seizoen op het programma. Ajax speelt uit tegen Besiktas. Iemand die de Turkse ploeg als geen ander kent, is Ryan Babel. De oud-Ajacied speelt inmiddels bij Galatasaray, maar heeft ook een verleden bij de tegenstander van woensdagavond.

Tags

  • #UCL
  • #Babel

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl