De vrouwentak van Ajax werd een seizoen daarvoor opgericht. Vanaf de jaargang 2012/2013 speelden de Ajax Vrouwen in de toenmalige BeNe League. Versteegt was er vanaf het eerste moment bij. "Ik kwam over van FC Utrecht en werd onderdeel van het eerste team. Ajax had een mooi plan en het Ajax-shirt aantrekken was voor veel meiden een droom. De grootste uitdaging was om een team te worden", begint Versteegt.
Wisselend spel
Versteegt was onderdeel van een ploeg met spelers als Daphne Koster, Marjolijn van den Bighelaar, Liza van der Most, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren en Chantal de Ridder. Grote namen, maar met wisselende resultaten. "We begonnen vaak goed aan wedstrijden, maar op het einde ging het mis."
Op het sportcomplex van AFC troffen de Ajax Vrouwen op tweede pinksterdag in 2014 PSV. "Het was een warme dag en heel benauwd", begint Versteegt over de bekerfinale. "AFC is in Amsterdam dus er was heel veel Ajax-publiek en het voelde als een thuiswedstrijd. De sfeer was goed."
Versteegt opende de score en zag PSV na rust langszij komen. Haar tweede treffer kwam voort uit een hoekschop van de Eindhovenaren. "Het was een geweldige counter en binnen enkele passes lag de bal aan de andere kant erin. Ik raakte de bal op eigen helft, sprintte naar voren en kopte ‘m vervolgens zelf binnen."
De ontlading was groot. "We begonnen goed, maar het zakte daarna weer in. Het duel kon alle kanten op, maar wij trokken 'm over de streep. Er lag best veel druk op de ploeg, want wij waren Ajax en daar horen prijzen bij. Gelukkig wonnen we die beker en dat was een bevestiging voor ons dat we een goede ploeg waren. De eerste prijs ooit en zo hebben we het ook gevierd."
Ajax is Ajax
"Ik heb hele mooie jaren gehad bij de Ajax Vrouwen", gaat de oud-speler verder die in 2016 stopte met voetballen in Amsterdam. "We waren een team in opbouw, moesten omgaan met de druk en vonden het soms lastig om met tegenslagen om te gaan. Veel teams in de competitie keken tegen ons op omdat we Ajax waren, maar wij moesten echt nog een geheel worden. Fans waren heel geïnteresseerd en er was veel publiek", zegt Versteegt.
Anno 2024 heeft de vrouwentak van Ajax enorme stappen gezet en werd er onder meer Europees voetbal in een volle Johan Cruijff ArenA gespeeld. In de tijd van Versteegt was het anders. "Ik studeerde in die periode en werkte bij Ajax Fancare naast het voetballen. Zo had ik soms een tentamen in de ochtend en moest ik in de middag verzamelen voor een uitduel bij FC Twente. Dan was ik 's nachts thuis en moest ik een dag later werken en trainen. Dat waren lange dagen. Het mooie is dat de spelers bij de Ajax Vrouwen zich nu volledig kunnen focussen op het voetballen. Het is een goede ontwikkeling."
Werkzaam bij Ajax
Twaalf jaar na haar toetreding tot de club is Versteegt nog altijd actief binnen Ajax. "Nadat ik in 2016 stopte met voetballen kreeg ik een contract bij Ajax als werknemer. Met een diploma sportmarketing en -management op zak verhuisde ik snel naar de Toekomst en ging ik werken bij de afdeling planning & coördinatie. Daar was ik veel met de jeugd bezig."
Inmiddels is Versteegt projectcoördinator van De Nieuwe Toekomst. "Toen ik werd gevraagd om mee te denken in deze plannen werd ik heel enthousiast. Eerst als officemanager en nu als coördinator. Ik ben, met mijn team, deels verantwoordelijk voor de oplevering van het eerste gebouw en de plannen van de verdere ideeën. Dus uiteindelijk is mijn komst in 2012 een hele mooie stap gebleken richting mijn huidige functie binnen Ajax."