Theo Janssen: 'De beleving in de wedstrijd om de derde ster was heel bijzonder'

Theo Janssen was begin deze week voor even terug op de Toekomst. Hij woonde de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch bij. Janssen speelde één jaar in Amsterdam, maar zijn mooiste Ajax-herinnering bewaart hij aan een inmiddels legendarische wedstrijd die hij als speler van FC Twente verloor in de ArenA.

Tags

  • #Janssen

Socials

Janssen legt uit waarom hij een bezoek aan Ajax bracht. "Ik ben trainer van Vitesse O21 en dat combineer ik met scout zijn. Dat is heel erg leuk werk, alleen nu even wat minder omdat het een matige wedstrijd is. Maar ik kijk nu met een doel, dat is alleen nog maar leuker."

De Nieuwe Toekomst
Voor Janssen voelt het goed om terug op bekend terrein te zijn. "Ik moet zeggen dat het wel heel erg is veranderd. Ik zag de plannen wat er allemaal gaat gebeuren en ben wel heel benieuwd als dat klaar is. Dan wordt het echt heel gaaf."

Wat voor herinneringen heeft Janssen aan zijn Ajax-tijd? "Dat zijn er heel veel", reageert hij desgevraagd. "We hadden een super leuke groep met jongens als Daley Blind, Jan Vertonghen, Siem de Jong en Toby Alderweireld. En vergeet Andre Ooijer en Jeroen Verhoeven niet. Het was echt een heel hechte groep."

Gerelateerde artikelen

Siemdejong

Ajax Doc | De Derde Ster

Op 15 mei 2011, precies dertien jaar geleden, veroverde Ajax de dertigste landstitel in de clubhistorie en daarmee de belangrijke derde ster boven het logo op het Ajax-shirt. In een kolkende ArenA was de ploeg van Frank de Boer in een onderling duel om de titel te sterk voor FC Twente. Met hoofdrolspelers als Siem de Jong, Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en De Boer blikken we in deze special terug op dat memorabele seizoen.

Tags

  • #AjaxDoc

Socials

Siemdejong1280

On This Day | Ajax - FC Twente: de derde ster

De datum 15 mei 2011 staat bij veel Ajax-supporters voor de rest van hun leven in hun geheugen gegrift. Precies dertien jaar geleden werd Ajax door een 3-1 overwinning op FC Twente voor de dertigste keer landskampioen in de clubgeschiedenis. En dertig keer landskampioen, betekent drie sterren op het shirt. Dit zijn de hoogtepunten van dat special duel.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Siem Header 1280

Siem de Jong: voor altijd de man van de derde ster

Het is klaar voor Siem de Jong. De oud-Ajacied nam bij zijn huidige club, De Graafschap, afscheid als actief voetballer. De Jong speelde over twee periodes bij elkaar 277 wedstrijden in het Ajax-shirt. Zijn beslissende rol in de kampioenswedstrijd van 15 mei 2011 tegen FC Twente zal bij elke Ajacied in het geheugen gegrift staan.

Tags

  • #DeJong

Socials