Tijn Peters wint For The Future Trophy: 'Heb hier geleerd om van me af te bijten'

Voor de achtste keer dit seizoen reiken we de For The Future Trophy uit. Iedere maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Dit keer is de prijs voor de zestienjarige Tijn Peters.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

De jonge middenvelder van Ajax O16 kwam twee jaar geleden over van FC Twente. In het begin kende hij wat aanpassingsproblemen, maar inmiddels voelt hij zich thuis in Amsterdam. Op het veld maakt hij de laatste tijd veel indruk met zijn inzicht, dieptepasses en doelpunten.

"Het is heel speciaal om deze prijs te krijgen. De laatste weken ging het ook erg goed. Dan val je natuurlijk op", begon Peters.

Mooi moment
De middenvelder was veertien jaar oud toen hij naar Amsterdam kwam. "Ik woon in een gastgezin met nog een jongen uit de Ajax-jeugd." Het moment dat Ajax interesse had, weet Peters nog goed. "We zaten aan de keukentafel en mijn ouders zeiden dat ze iets moesten vertellen. Toen ik dat hoorde besefte ik wel dat ik goed bezig was."

Teamgenoten wegsturen, afstandsschoten en het inzicht. Zijn kwaliteiten opgesomd. "In het begin had ik een beetje moeite met de manier waarop het hier gaat en hoe mensen kunnen reageren. Bij FC Twente accepteerde iedereen het als ik een fout maakte, hier wordt daar iets van gezegd. In het begin vond ik dat lastig, maar dat gaat nu goed."

Energie
Vooral op het mentale vlak heeft Peters veel geleerd. "Daarin ben ik enorm gegroeid. Ik heb geleerd van me af te bijten. Dat heeft een positieve invloed op mijn voetballende prestaties." Xavi, Iniesta en Frenkie de Jong zijn spelers naar wie hij graag naar kijkt. "Ze staan op dezelfde plek als ik en ze zijn heel inspirerend om te zien. Het geeft mij energie om ook zo goed te worden."

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Gerelateerde artikelen

Speksnijder 880

Rico Speksnijder wint For The Future Trophy: 'Ik kan veel leren van Berghuis & Antony'

Voor de zesde keer dit seizoen reiken we de For The Future Trophy uit. Iedere maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. De zesde winnaar van dit seizoen is de 16-jarige Rico Speksnijder. De jonge creatieveling speelt momenteel in Ajax Onder 17 en viel in februari op door zijn schitterende doelpunt tegen PEC Zwolle.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Viereck

Mentaal sterke Viereck wint For The Future Trophy

Iedere maand reiken we de For The Future Trophy uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. De vijfde winnaar van dit seizoen is Neal Viereck. De 17-jarige verdediger valt de laatste jaren van de ene blessure in de andere, maar werkt keihard om weer fit te worden. Dat doorzettingsvermogen op zo'n jonge leeftijd verdient een pluim.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl