Timber: 'Acht finales en twee prijzen pakken'

Jurriën Timber doet er alles aan om zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen weer fit te zijn. Ajax moet er staan en gefocust zijn om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen. "Groningen-uit is altijd lastig."

Tags

  • #Timber

Socials

Jurriën Timber mistte eind februari twee wedstrijden vanwege een blessure, maar speelde daarna wel tegen Benfica en Feyenoord. Toch verliet de verdediger de afgelopen interlandperiode het trainingskamp van Oranje omdat hij niet wedstrijdfit was. Timber traint inmiddels weer mee, maar weet niet of hij zaterdag in het uitduel met FC Groningen meedoet. "Dat durf ik niet te zeggen, maar ik ben er wel naartoe aan het werken. Het gaat de goede kant op. Ik heb even rust gehad na Feyenoord, dat is belangrijk geweest."

Nieuw systeem
Ondanks dat Timber niet helemaal fit was heeft hij de beginperiode van het trainingskamp in Zeist wel meegemaakt. "Ik vond het handig om erbij te zijn en te horen wat de bondscoach verwacht van het nieuwe systeem. Mijn focus gaat liggen op de plek rechts centraal in de verdediging. Er komt een extra plek vrij omdat Louis van Gaal met drie man achterin gaat spelen. Het waren lastige potjes, ik heb goed gekeken hoe het ging en hoe die nieuwe formatie eruitzag."

Na de interlandbreak kan het vizier weer op de competitie. "Iedereen moet er direct staan. Gelukkig zorgt de trainer daar ook voor. Sommige jongens komen laat terug, maar je voelt wel nieuwe energie als iedereen er weer is. Die hebben we ook nodig na de laatste fase. We zullen allemaal direct gefocust moeten zijn."

Belangrijke fase
Die focus is nodig. De laatste competitiewedstrijden verliepen niet helemaal soepel en de belangrijke fase van het seizoen gaat beginnen. "Het zijn acht hele belangrijke wedstrijden. Het einde is nabij, maar we moeten nog even gas geven om twee prijzen te pakken."

Te beginnen met de uitwedstrijd bij FC Groningen zaterdag. "Het is een lastige ploeg en Groningen-uit is altijd een moeilijke wedstrijd." Oud-Ajacied Neraysho Kasanwirjo is momenteel actief in het Noorden. Timber ziet hem vaak spelen. "Tegen Feyenoord en PSV heb ik gekeken, toen speelde hij heel goed."

Eerder dit seizoen won Ajax in eigen huis eenvoudig van FC Groningen. Het uitduel is, kijkend naar de laatste ontmoetingen, vaak een ander verhaal. "De fans maken het sowieso anders. Daarnaast zakken veel teams in tegen ons, dat maakt het voetballen lastig. In de thuiswedstrijd waren we overigens heel erg goed. Het werd 3-0, het zou mooi zijn als dat zaterdag weer kan."

Tags

  • #Timber

Socials

Gerelateerde artikelen

Timber 880

Timber haakt af bij Oranje

Jurriën Timber verlaat vrijdag het trainingskamp van het Nederlands elftal. De verdediger meldde zich maandag met lichte klachten in Zeist maar bleef in overleg met Louis van Gaal bij de groep om de start van de WK-voorbereiding mee te maken.

Tags

  • #Timber

Socials

Renschtimber1280

20 second countdown #2 | Timber 🆚 Rensch | 'De bijbel neem ik altijd mee'

In 20 second countdown gaan twee Ajacieden de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel. Elke speler heeft twintig seconden op de klok staan. Heb je een antwoord gegeven, dan tikt de tijd van de tegenstander weg, tot het volgende antwoord. In aflevering twee zien we Jurriën Timber en Devyne Rensch.

Tags

  • #Timber
  • #Rensch

Socials

Timberstill

Timber kijkt uit naar CL-duel: 'Kunnen geschiedenis schrijven'

Jurriën Timber is bezig aan een sterk seizoen en dat uit zich dan ook in het aantal doelpunten dat Ajax dit seizoen tegen heeft gekregen. Twee stuks in vijftien Eredivisie-wedstrijden en slechts drie in de groepsfase van de Champions League; het zijn bizarre cijfers. We spreken erover met de 20-jarige verdediger en blikken vooruit op het duel tegen Sporting CP.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials