Timber valt in de prijzen bij Speler van het Jaar Gala

Timber Award 1280
Timber Award 1280

Jurriën Timber heeft een unieke prestatie geleverd. De Ajax-verdediger is op het Speler van het Jaar Gala twee keer in de prijzen gevallen. Hij won een award voor zowel het Talent van het Jaar in de Eredivisie als de Speler van het Jaar in de nationale competitie. Het Speler van het Jaar Gala wordt georganiseerd door ESPN.

Tags

  • #Timber

Socials

Timber volgt daarmee zowel Dusan Tadic als Ryan Gravenberch op. De Serviër werd vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar. Gravenberch kreeg de award voor het grootste talent van de Nederlandse competitie.

Dankbaar
De prijs voor Talent van het Jaar werd door Ronald Koeman overhandigd aan Timber. "Ik ben er blij mee. Het is mede mogelijk gemaakt door mijn familie. Zonder hun had ik hier nooit gestaan. Teamgenoten, coaches, iedereen: dankjewel."

Even later mocht de Ajacied opnieuw naar voren. Ditmaal kreeg Timber de prijs voor de Speler van het Jaar, als beste speler van de Eredivisie. Uit handen van zijn trotse moeder en broers ontving hij de prijs. "Ik heb heel veel geleerd van mijn moeder. Zij is de sterkste persoon die ik ken. Twee prijzen en geschiedenis schrijven, dat is niet vanzelfsprekend. Ik heb er geen woorden voor en wil alle aanvoerders en trainers bedanken voor het stemmen. We gaan ervan genieten, maar niet te lang want we moeten met Ajax knallen."

Haller
Ook oud-Ajacied Sébastien Haller viel in de prijzen dinsdagavond. De spits maakte vorig seizoen 21 treffers in de Eredivisie en kroonde zich daarmee tot topscorer van het seizoen 2021/2022.

Bij Haller werd onlangs een kwaadaardige tumor ontdekt. De spits gaf aan dat het goed met hem gaat. "Ik wilde er graag bij zijn. Het is een prijs die ik verdien en ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Ik word momenteel goed geholpen door de mensen om mij heen. Het is niet makkelijk elke dag en het kan iedereen overkomen. Maar ik ben sterk en ik voel me goed", zei een emotionele Haller.

Haller Award 900

Steun
De aanvaller is iedereen enorm dankbaar voor de steun die hij kreeg. "Het doet me enorm goed. De voetbalwereld was er. Ik had het nooit verwacht, maar ik heb zoveel steun gekregen. Het heeft me een extraatje gegeven. Ik wil iedereen bedanken."

Timber had ook nog enkele prachtige woorden voor Haller. "Sébastien, ik ken je goed en heb heel veel respect voor je. Hoe je hier staat, geweldig. We missen je bij Ajax en ik kan niet wachten om je weer op het veld te zien staan."

Gerelateerde artikelen

Timber Artikel 1280

Zo kijken Reiziger en Heitinga naar de ontwikkeling van Jurriën Timber

Jurriën Timber heeft zijn pijlsnelle ontwikkeling van de afgelopen seizoenen donderdag bekrachtigd met een nieuw contract. De verdediger ligt nu tot en met 30 juni 2025 vast. Ajax-trainers Michael Reiziger en John Heitinga werkten in de afgelopen jaren nauw met hem samen en zagen van dichtbij hoe Timber uitgroeide tot de speler die hij nu is.

Tags

  • #Timber

Socials

Renschtimber1280

20 second countdown #2 | Timber 🆚 Rensch | 'De bijbel neem ik altijd mee'

In 20 second countdown gaan twee Ajacieden de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel. Elke speler heeft twintig seconden op de klok staan. Heb je een antwoord gegeven, dan tikt de tijd van de tegenstander weg, tot het volgende antwoord. In aflevering twee zien we Jurriën Timber en Devyne Rensch.

Tags

  • #Timber
  • #Rensch

Socials