Timber: 'Vanaf de warming-up was het genieten'

Jurriën Timber speelde voor de eerste keer in zijn carrière in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA tijdens een UEFA Champions League-wedstrijd. "Het was fantastisch en dit wil ik vaker meemaken."

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Het publiek in de Johan Cruijff ArenA gaf de ploeg een aardige impuls, merkte de verdediger. "Je wil niet stoppen met druk zetten en de tegenstander op hun huid zitten. We creëerden zoveel kansen en dat kwam ook door het publiek. We hebben Besiktas niet laten ademen."

Baken van rust
Timber was zelf weer een baken van rust in de verdediging van Ajax. "Het vooruit voetballen ging goed. De aanvallers kunnen erop vertrouwen dat wij als verdedigers aansluiten.

Na twee wedstrijden in de Champions League heeft Ajax zes punten. "Wij willen op dezelfde manier voetballen als in de Eredivisie. We willen dominant zijn. Zoals je ziet kunnen we dat in dit toernooi ook doen. Als we dit volhouden, kunnen we mooie dingen doen in de poule."

Genieten
De verdediger genoot met volle teugen van de sfeer in de ArenA. ''Het was vanaf minuut één tot negentig genieten. Eigenlijk al vanaf de warming-up'', genoot Timber ook na afloop nog na. ''Dit is nog anders dan de Eredivisie of UEFA Europa League. Fantastisch. Dit wil je vaker meemaken.''

De steun van de fans schonk de Ajacieden extra krachten tegen Besiktas. De support vanaf de tribunes maakte de thuisploeg - waar mogelijk - nóg scherper en gretiger in de jacht op een fraai resultaat. ''Je wil gewoon niet stoppen met drukken en de tegenstander zo dicht op de huid zitten... We creëerden daardoor ook zoveel kansen. En dat kwam ook door de boost van het publiek.''  

Gerelateerde artikelen

Gravenberchfocus (1)

Liveblog | Gravenberch: 'We zijn goed op weg'

Welkom in het liveblog rondom Ajax - Besiktas, een wedstrijd die we met 2-0 hebben gewonnen. Lees hier alles terug over ons eerste thuisduel in de UEFA Champions League van dit seizoen. 

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Tenhagajabes

Ten Hag: 'We hebben dit als Ajax zo gemist'

Ajax-trainer Erik ten Hag genoot van de wisselwerking tussen het publiek en de spelers bij de wedstrijd Ajax - Besiktas: 2-0. Zijn ploeg speelde vooral in de eerste helft uitstekend in het duel in de UEFA Champions League. "Na de bal op de paal van Besiktas hebben we de wedstrijd totaal naar onze hand gezet."

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials

Juichencl

Verslag | Ajax blijft foutloos in de UEFA Champions League

Ajax heeft het UEFA Champions League-avontuur na de overwinning op Sporting CP (1-5) een uitstekend vervolg gegeven. In de Johan Cruijff ArenA werd Besiktas dinsdagavond met een 2-0-nederlaag terug naar Turkije gestuurd. Steven Berghuis en Sébastien Haller maakten de Ajax-goals.

Tags

  • #UCL
  • #AJABES

Socials