Top 10 Goals | Marko Pantelic

Marko Pantelic speelde slechts één seizoen (2009/2010) voor Ajax, maar het was voor de flamboyante Serviër genoeg om de harten van het publiek te veroveren. Als traktatie voor zijn 45e verjaardag Pantelic’ tien fraaiste goals in Amsterdamse dienst.

Tags

  • #Pantelic

Socials

Gerelateerde artikelen

Rob De Wit Actie 1920

Top 10 Goals | Rob de Wit 60 jaar

Rob de Wit was tussen 1984 en 1986 de stijlvolle linksbuiten van Ajax. De Ajacied kwam door een hersenbloeding helaas tot slechts 77 duels, waarin hij zeventien keer scoorde. Op 8 september 2023 viert De Wit zijn zestigste verjaardag. Vanwege die mijlpaal hebben we zijn tien heerlijkste Ajax-goals op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Davids Debuut Tegen RKC 8 Sept 1991 1920

On This Day | Edgar Davids maakt fraai debuut

Een aanstormend en dan al lastig af te stoppen Ajax-talent maakte op 8 september 1991 thuis tegen RKC zijn officiële Ajax-debuut. Edgar Davids toonde als nieuwste exponent van de befaamde jeugdopleiding direct zijn klasse. Mede door zijn drive en onverzettelijkheid, maar ook door de individuele topklasse van zijn ploeggenoten, snelde Ajax 32 jaar terug naar een klinkende 5-1-overwinning. Davids groeide uit tot lid van het Gouden Ajax dat jaren later de wereld veroverde. De middenvelder droeg in 149 wedstrijden het Ajax-shirt. Davids liet de fans 33 keer juichen. Maar het begon dus op die mooie septemberdag in De Meer.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Interviewgeelen1920

Ajax start opleidingstraject voor oud-spelers

De contouren van het idee gingen al een tijd rond in het hoofd van Menno Geelen. In de afgelopen jaren sprak de commercieel directeur van Ajax regelmatig met oud-Ajacied Siem de Jong, mede daardoor werd zijn visie werkelijkheid. Ajax gaat meer oud-spelers en oud-speelsters aan de club binden en start een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal, buiten het veld.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials