Van der Most dankbaar: 'Ajax is echt thuis voor mij'

Liza van der Most gaat de Ajax Vrouwen na elf seizoenen verlaten. De 29-jarige verdediger speelde 219 officiële wedstrijden als Ajacied en won onder meer drie landstitels in Amsterdamse dienst. 'Miss Ajax' is desondanks toe aan een nieuw avontuur. "Je bent één met de club, maar na elf seizoenen is het ook gezond om verder te kijken."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

"Dit is mijn afscheid bij Ajax", begint Van der Most met een brok in haar keel. "Nu ik het zo hardop uitspreek, voelt dat wel gek. Dat doet wel wat met me." Voor 'Miss Ajax' was het een moeilijke beslissing om de Ajax Vrouwen te gaan verlaten. "Ajax is echt thuis voor mij. Ik zit hier al heel lang, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging."

Ontwikkeling
"Ik ben bijna dertig, dus het is gewoon goed om de volgende stap te zetten. Ik denk niet dat veel mensen dit zagen aankomen, maar voor mij voelt het goed", vervolgt Van der Most, die in elf jaar veel geleerd heeft in Amsterdam. "Ik heb me heel erg ontwikkeld. Ik kwam binnen als een verlegen meisje, maar het verschil tussen de Liza toen en de Liza nu is heel groot."

Van der Most was er vanaf de eerste officiële wedstrijd van de Ajax Vrouwen tegen sc Heerenveen bij. "Dat was voor mij dé wedstrijd", vertelt de 29-jarige verdediger. "Ik kwam binnen als achttienjarige en ik speelde gelijk. Meer kan je niet wensen op dat moment. De eerste wedstrijd en nu het laatste kampioenschap zijn voor mij de mooiste momenten bij Ajax."

219 duels
'Miss Ajax' speelde in totaal 219 duels voor de Ajax Vrouwen. "Dat is heel veel. Ik ben de eerste geweest die meer dan tweehonderd wedstrijden heeft gespeeld, dat neem je wel mee", aldus Van der Most, die terugkijkt op een prachtige periode. "We hebben zoveel bereikt met z’n allen. Ik ga zoveel missen, dat kun je denk allemaal niet beschrijven. Het is misschien voor nu het afscheid, maar het hoeft niet voor altijd te zijn."

Gerelateerde artikelen

Van Der Most Header Pb 1280

Liza van der Most vertrekt bij Ajax

Liza van der Most vertrekt na elf seizoenen bij Ajax Vrouwen. Van der Most heeft de club te kennen gegeven haar bestaande overeenkomst niet te willen verlengen en de club deze zomer te verlaten.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

Van Der Most Header 1280

'Miss Ajax', vanaf moment één erbij

Ze was er vanaf het allereerste moment bij: Liza van der Most. 'Miss Ajax' vertrekt na elf seizoen bij de Ajax Vrouwen. Met 219 duels, drie landstitels, vijf KNVB Bekers en één Eredivisie Cup is het tijd voor een nieuw avontuur.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

Grant PSV 1280

Verslag | Ajax Vrouwen bereiken finale Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen hebben zich maandagavond geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. Na de 5-2-zege in Amsterdam wonnen de Ajacieden ook de return van PSV: 1-3. Namens Ajax scoorden Chasity Grant (2) en Lisa Doorn.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials