Van 't Schip: 'Nu meer dan ooit belangrijk om bij elkaar te blijven'

Het nieuws over de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes heeft er ook ingehakt bij John van 't Schip. "Heel vervelend voor de club en iedereen die daar bij betrokken is", aldus de Ajax-coach, die zich probeert af te sluiten met zijn selectie. "Snel overgaan tot de orde van de dag, dat is ook wel weer voetballer eigen. We hebben een belangrijke wedstrijd die we moeten spelen", zegt Van 't Schip aan de vooravond van het thuisduel met Go Ahead Eagles.

Tags

  • #AJAGAE

Socials

"Sinds ik ben ingesprongen, is het er niet rustiger op geworden", aldus Van 't Schip. "Ik hoopte dat de club rust kon creëren, maar die was er tot Kroes instapte ook niet. Natuurlijk gaan mensen dit weer oppakken, maar het creëert heel veel onrust. In die situatie moeten we het hele seizoen presteren, met een groep die jong is. Ik moet zeggen dat ze het heel goed doen, mensen vergeten vaak dat zoiets wel wat met een groep doet."

De spelersgroep is dinsdagochtend bij elkaar geroepen om het nieuws omtrent Kroes te delen. "Ik had al heel vroeg een telefoontje gekregen. Aan de hand daarvan zijn er ook nog een aantal spelers ingelicht, voordat de hele groep bij elkaar kwam. Marijn Beuker heeft het een en ander toegelicht en daarna zijn we gaan trainen."

Go Ahead Eagles-thuis
De Ajacieden moesten weer snel over tot de orde van de dag. Go Ahead Eagles komt donderdagavond namelijk op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. "Het is nu nog meer dan ooit belangrijk om bij elkaar te blijven. De jongens moeten hun focus houden. We moeten proberen het seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten." 

Van 't Schip kan donderdag in ieder geval geen beroep doen op Brian Brobbey, Steven Berghuis en Jordan Henderson. "Hopelijk kan Brian zondag weer aansluiten en een rol hebben, maar dat ligt aan de komende dagen."

De hoofdtrainer van Ajax benadrukt dat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles erg belangrijk is voor de strijd om de vijfde plaats. "Het mooie aan voetbal is dat we weer een wedstrijd spelen waar veel op het spel staat."

Gerelateerde artikelen

Akpom1920

Highlights PEC Zwolle – Ajax l Belangrijk aandeel Akpom

Ajax heeft zondag zijn twaalfde competitiezege van het seizoen geboekt. Het elftal van John van ’t Schip won met 1-3 op bezoek bij PEC Zwolle. Kristian Hlynsson maakte de openingstreffer, waarna Chuba Akpom ook tweemaal doeltreffend was. Door de zege nam Ajax de vijfde plek weer over van NEC, dat zaterdag koploper PSV klopte

Tags

  • #PECAJA

Socials

Krisgoal1920 1

Ajax wint met 1-3 in Zwolle

Ajax is bezig aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De stand is 1-3 in Amsterdams voordeel. In ons liveblog blijf je uitgebreid op de hoogte van het duel.

Tags

  • #PECAJA

Socials

Nagtegaal1920 (1)

Nagtegaal scheidsrechter bij Ajax - Go Ahead Eagles

Marc Nagtegaal is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de midweekse thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het duel wordt donderdagavond om 21:00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAGAE

Socials