Van 't Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis

Met de midweekse thuiswedstrijd tegen Excelsior voor de boeg bespreekt John van 't Schip de fitheid van zijn selectie en benadrukt hij het belang van de laatste duels. "Berghuis en Henderson hebben weer meegetraind, dat is positief."

Tags

  • #AJAEXC

Socials

De anderhalve week rust is bevorderlijk geweest voor de selectie van trainer Van 't Schip. "Spelers met kleine klachten en jongens die geblesseerd waren hebben weer kunnen aansluiten, dus dat is positief. Vanochtend heeft Jordan Henderson de hele training meegedaan. Het wat zijn eerste met de groep. We moeten nog wel kijken of hij tegen Excelsior kan spelen. Steven Berghuis heeft ook een klein gedeelte meegetraind, maar die zal er woensdag nog niet bij zijn. Dit is in ieder geval een stap in de goede richting voor hem. Daarnaast is Kristian Hlynsson tijdens de warming-up tegen FC Twente uitgevallen. Hij is nog wel een paar weken zoet met die blessure. Verder is iedereen er gewoon bij."

Spelwijze
Van 't Schip wil voortborduren op de tweede helft tegen FC Twente. "Na de omzetting van de formatie naar 4-3-3 zag je dat er een groot verschil was met de eerste helft. We wisten de 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1-overwinning. Dat geeft de jongens ook het gevoel dat we op die wijze verder kunnen gaan", aldus de trainer.

"Ik verwacht woensdagavond een wedstrijd die we gaan winnen. We moeten daarin wel oog houden voor een Excelsior met goede spelers. We moeten zorgen dat we goed staan, durven aan de bal en spelen zoals in de tweede helft tegen FC Twente."

Einde seizoen
De meeste clubs spelen nog ergens voor richting het einde van het seizoen. "Elke tegenstander speelt in deze fase voor iets. Tegen degradatie, Europees voetbal of play-offs en dat zal tot het einde zo blijven. Voor ons maakt het niet uit: we spelen voor onszelf."

Dat Feyenoord de KNVB Beker heeft gewonnen kan gunstig zijn voor Ajax, maar de hoofdtrainer kijkt vooral naar zijn eigen team. "Het is alleen gunstig als je vijfde eindigt. We moeten gewoon zorgen dat we niet in de play-offs hoeven te spelen. Je ziet dat er een goede energie in de groep zit, net als in de wedstrijd tegen FC Twente. Dat is de basis en vanuit daar kun je gaan voetballen en met elkaar vechten. Er zit veel in de groep om het goed af te sluiten", besluit Van 't Schip.

Ajax - Excelsior begint woensdagavond om 21:00 uur. Via Ajax Resale is het mogelijk om kaarten te krijgen voor het duel.

Gerelateerde artikelen

Bergwijn Vos 2

In beeld | Laatste training voor treffen met Excelsior

De selectie heeft onder leiding van trainer John van 't Schip dinsdagmiddag de laatste trainingssessie afgewerkt ter voorbereiding op de ontmoeting met Excelsior. Ajax speelt op woensdagavond vanaf 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen de Rotterdammers.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Van Der Eijk 1920

Van der Eijk scheidsrechter bij Ajax - Excelsior

Sander van der Eijk fluit de midweekse thuiswedstrijd tegen Excelsior. Het competitieduel met de Rotterdammers wordt woensdagavond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Toewerken naar Excelsior

Met een overwinning op FC Twente is de eindsprint van dit Eredivisie-seizoen begonnen. Woensdag komt Excelsior op bezoek en in deze aflevering bereiden we je voor op dat duel.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials