Van 't Schip: 'Seizoen op een goede manier eindigen'

Tijdens de interlandbreak spreken we trainer John van 't Schip. We kijken terug op de afgelopen periode en blikken vooruit op de laatste reeks wedstrijden van het seizoen. "In die laatste wedstrijden moeten we als team beter spelen, punten halen en zorgen dat we Europees voetbal bereiken."

Tags

  • #VantSchip

Socials

Van 't Schip ging de interlandperiode met een minder gevoel in. "De laatste periode hebben we veel punten verloren, zijn we uitgeschakeld in Europa en hebben we de aansluiting naar boven gemist. Er ontbreken een aantal creatieve spelers en dan zie je dat we vooral voorin niet heel gevaarlijk zijn. Dan krijg je spelers die op een positie spelen wat niet hun eigen positie is."

Laatste fase
De trainer ervaart het hele proces als heel interessant. "We proberen de jongens het vertrouwen te geven. Dat lukte in de beginperiode heel goed door de stijging naar plek vijf. Maar daar staan we nog steeds en omdat we punten hebben laten liggen is het belangrijk dat we die plek vasthouden. We moeten van die laatste 24 punten er zoveel mogelijk halen en dan kijken waar we eindigen."

"Het is een heel leerzaam jaar, ook voor de jongens", gaat Van 't Schip verder. "Het zou prachtig zijn als we er een mooi slot van kunnen maken. Dat slot is mooi als we in die acht wedstrijden als team beter spelen, punten halen en zorgen dat we Europees voetbal halen."

Ajax speelde de laatste tijd soms in een ander systeem. Van 't Schip acht de kans realistisch dat dit ook op lange termijn vaker gebeurt. "Ik zie geen reden om daar snel van af te stappen, want ik zag dat er meer zekerheid in de ploeg zat. Het is wel belangrijk om meer naar voren te spelen, maar dat was in het andere systeem hetzelfde geweest. Ik zie dat we daar stappen in hebben gemaakt. Hopelijk maken we daar een vervolg in, ook met spelers die terugkomen van blessures."

Blessures
"Steven Bergwijn gaat goed en traint alles mee", gaat de trainer in op de fitheid van de selectie. "Mika Godts had een reactie, maar dat is weggegaan. Verder is Steven Berghuis een grote twijfel. Het duurt lang en hij zat dicht tegen een rentree aan, maar kreeg toen last van zijn rug. Dat moeten we afwachten. Hij is nog niet aan het trainen met de groep. Brian Brobbey traint buiten met de fysio's. Ik denk dat hij de eerste weken er nog niet bij is. Alles eerder, is meegenomen. Josip Šutalo is afgereisd naar Kroatië. Hij heeft daar niet gespeeld, wordt daar behandeld en hij meldt zich snel weer hier. Het is goed voor hem om even in zijn eigen omgeving te werken aan zijn herstel."

Van 't Schip hoopt dat de interlandbreak een goede 'reset' is voor de rest van het seizoen. "Dat hoop ik wel. Acht wedstrijden waarin we nog veel kunnen bereiken. We moeten op een goede manier eindigen, met beter voetbal en mooie overwinningen. Dat is het doel."

Gerelateerde artikelen

Manschot 1920 (1)

Manschot fluit uitduel met PEC Zwolle

Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het duel met PEC Zwolle. Ajax speelt zondag om 12:15 uur op bezoek bij de Zwollenaren.

Tags

  • #PECAJA

Socials

Branco Van Den Boomen

Team van Toen Future Cup 2012 | 'Alle ogen zijn op Ajax gericht'

"Is de beker nog steeds hetzelfde? Ik weet nog wel dat ie heel groot en erg zwaar was." Branco van den Boomen kan zich ondanks de tijd die verstreken is nog veel herinneren van de Future Cup van 2012. De Ajax-middenvelder won samen met zijn teamgenootjes twaalf jaar geleden het prestigieuze jeugdtoernooi op de Toekomst. "De Toekomst stond vol met toeschouwers. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt."

Tags

  • #FutureCup
  • #VandenBoomen

Socials

HL1920

Highlights Liverpool Legends – Ajax Legends

De legends teams van Ajax en Liverpool stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar op een volgepakt Anfield. De vermakelijke benefietwedstrijd leverde maar liefst zes doelpunten op: 4-2. Treffers van Derk Boerrigter en Kiki Musampa in de eerste helft bleken niet genoeg voor de overwinning.

Tags

  • #AjaxLegends

Socials