Van 't Schip: 'Zullen Bergwijn in ieder geval in februari missen'

Bergwijn1920
Bergwijn1920

Ajax moet het de komende periode stellen zonder captain Steven Bergwijn. De aanvaller liep deze week tijdens de training een bovenbeenblessure op. "Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen", vertelt trainer John van 't Schip. "Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart."

Tags

  • #heeaja

Socials

In en tegen Heerenveen kan Van 't Schip ook niet beschikken over Devyne Rensch, die afgelopen weekend tegen PSV (1-1) uitviel. "Devyne maakt goede progressie, maar is er zondag nog niet bij. We moeten bekijken in hoeverre hij donderdag haalt of het weekend erop. Het is een beetje van dag tot dag bekijken, maar hij is dichter bij spelen dan we in eerste instantie hadden verwacht."

Sivert Mannsverk is langzaam op de weg terug. Van 't Schip is content dat de Noor maandag bij Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht zijn eerste speelminuten in bijna vijf maanden tijd maakte. "Voor hem natuurlijk heel belangrijk. Als je nieuw bent en je raakt gelijk geblesseerd, dan is dat altijd lastig. Hij heeft zijn eerste dertig minuten gespeeld, de eerste stappen zijn gemaakt. Hopelijk gaat hij daar meer minuten maken totdat hij klaar is om indien nodig zijn rentree in het eerste te kunnen maken."

Visitekaartje afgegeven
Op Zoudenbalch kwam ook Gero Rulli in actie voor Jong Ajax. Van 't Schip over het idee daarachter: "Dit was een wedstrijd waarin we hem konden inzetten. Hij is er een aantal maanden uitgeweest en inmiddels weer volop in training, maar het is gewoon belangrijk om wedstrijdritme op te doen. Dat geldt voor veldspelers, maar ook voor keepers. Gero heeft dat fantastisch opgepakt en zijn visitekaartje afgegeven in de positiviteit van het coachen en zijn ervaring."

In de 21e speelronde gaat Ajax op bezoek bij sc Heerenveen, de nummer dertien van de ranglijst. "Heerenveen is wisselvallig geweest de laatste periode. Ondanks dat de uitslag 4-1 was, was het hier gewoon een lastige wedstrijd. Heerenveen-uit is sowieso altijd lastig. We moeten ons goed voorbereiden en gaan proberen om met drie punten weg te gaan", stelde Van 't Schip, die liet weten dat tweede aanvoerder Steven Berghuis de band zal dragen in het Abe Lenstra Stadion.

Gerelateerde artikelen

Training1920

In beeld | Ajacieden werken toe naar uitduel in Friesland

De Ajacieden van John van 't Schip betraden dinsdagmiddag het trainingsveld voor een nieuwe oefensessie. In aanloop naar de 21e speelronde van de Eredivisie werkte de Ajax-selectie een intensieve training af op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Rijkhoff1920

Rijkhoff en Mannsverk terug in Ajax-shirt

Julian Rijkhoff en Sivert Mannsverk speelden maandagavond met Jong Ajax op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het was een terugkeer in het Ajax-shirt voor allebei. De een na een periode in Duitsland en de ander na maandenlang blessureleed. Mannsverk is blij: "Dit is een goede plek om aan mijn conditie en fitheid te werken."

Tags

  • #Rijkhoff
  • #Mannsverk

Socials

Still Interview Henderson

Henderson: 'Ik heb echt van elke seconde genoten'

Jordan Henderson arriveerde nog geen twee weken geleden in Amsterdam. De Engelsman maakte afgelopen weekend zijn Ajax-debuut in de thuiswedstrijd tegen PSV. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste dagen als Ajacied. "Zelfs als ik in de stad ben geven de mensen me een goed gevoel."

Tags

  • #Henderson

Socials