Verslag | Ajax Vrouwen doen hun plicht en verslaan VV Alkmaar eenvoudig

Leuchter1280
Leuchter1280

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Ajacieden wonnen op sportcomplex de Toekomst met 5-0 van VV Alkmaar. Dankzij doelpunten van Lisa Doorn (2), Romée Leuchter, Elisha Kruize en een eigen doelpunt van Woons heeft de ploeg van Suzanne Bakker zich geplaatst voor de voorronde van de UEFA Women’s Champions League.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen zijn verwikkeld in een verhitte titelstrijd met FC Twente. Het was daarom van groot belang dat de ploeg van Bakker zondag geen slippertje maakte tegen VV Alkmaar. De Ajacieden kwamen geen enkel moment in de problemen en deden hun plicht: winnen.

Vanaf de eerste minuut voerden de Ajax Vrouwen de regie op sportcomplex de Toekomst. De Alkmaarders zakten terug tot eigen helft en lieten de Ajacieden het spel maken. Na een ietwat slordige openingsfase van de Amsterdammers, kwam de ploeg van Bakker steeds beter in de wedstrijd.

Openingstreffer Doorn
Na ruim een half uur spelen leverde dit de openingstreffer op voor de Ajax Vrouwen. Een goed uitgevoerde cornervariant werd door aanvoerder Sherida Spitse op het hoofd gelegd van verdediger Doorn, die VV Alkmaar-keeper Louwes verschalkte: 1-0. Dit was ook de ruststand in Amsterdam.

De Ajax Vrouwen waren in het tweede bedrijf ook de bovenliggende partij. De Ajacieden zochten de aanval, terwijl de bezoekers gedisciplineerd verdedigden. Toch slaagde de ploeg van Bakker erin om in minuut 59 de voorsprong te verdubbelen. Een strakke voorzet van Ashleigh Weerden werd door Woons in eigen doel gewerkt.

In de loop van de tweede helft kopte Leuchter op aangeven van Doorn de 3-0 tegen de touwen. Even later was het diezelfde Doorn die de marge tot vier treffers vergrootte. De verdediger promoveerde een puntgave voorzet van Grant tot doelpunt.

Eerste Eredivisie-goal Kruize
Het slotakkoord kwam zondagmiddag van de voet van Kruize. De negentienjarige invaller schoot op aangeven van Leuchter de 5-0 op het scorebord. Dit betekende het eerste Eredivisie-doelpunt voor de Ajacied.

Ajax Vrouwen – VV Alkmaar 5-0 (1-0)
34. Doorn 1-0
59. Woons (e.d.) 2-0
65. Leuchter 3-0
71. Doorn 4-0
80. Kruize 5-0

Ajax Vrouwen: Kop; Kardinaal, De Sanders, Doorn, Weerden (79. Keijzer); Spitse, Sabajo (46. Van Gool), Noordam; Grant (79. I. Hoekstra), Leuchter, Bakker (63. Kruize)

Gerelateerde artikelen

Doorn Alkmaar 1280

Highlights Ajax Vrouwen – VV Alkmaar | Overtuigende overwinning

Met een klinkende 5-0-overwinning op VV Alkmaar hebben de Ajax Vrouwen zondagmiddag een goede zege geboekt in de strijd om de landstitel in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Ajax-goals kwamen van Lisa Doorn (2), Romée Leuchter, Elisha Kruize en een eigen doelpunt van Woons

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitsestill

Ajax Vrouwen genieten van titelstrijd: 'Spelen elke wedstrijd een finale'

Verhitte titelstrijd voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker speelde de memorabele Klassieker in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Sherida Spitse en haar trainer waren na afloop van het duel erg teleurgesteld, maar zagen concurrent FC Twente een dag later verliezen op bezoek bij Fortuna Sittard. Hierdoor hebben de Ajax Vrouwen weer alles in eigen hand. "We moeten het Ajax-voetbal laten zien."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Noordam 1280 Paris FC

Ajax Vrouwen gelijk in oefenduel met Paris FC

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Paris FC. Het besloten duel in de Franse hoofdstad eindigde in 2-2. Namens Ajax waren Isabelle Hoekstra en Nadine Noordam trefzeker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials