Verslag | Ajax Vrouwen doen hun plicht en verslaan VV Alkmaar eenvoudig

Leuchter1280

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Ajacieden wonnen op sportcomplex de Toekomst met 5-0 van VV Alkmaar. Dankzij doelpunten van Lisa Doorn (2), Romée Leuchter, Elisha Kruize en een eigen doelpunt van Woons heeft de ploeg van Suzanne Bakker zich geplaatst voor de voorronde van de UEFA Women’s Champions League.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen zijn verwikkeld in een verhitte titelstrijd met FC Twente. Het was daarom van groot belang dat de ploeg van Bakker zondag geen slippertje maakte tegen VV Alkmaar. De Ajacieden kwamen geen enkel moment in de problemen en deden hun plicht: winnen.

Vanaf de eerste minuut voerden de Ajax Vrouwen de regie op sportcomplex de Toekomst. De Alkmaarders zakten terug tot eigen helft en lieten de Ajacieden het spel maken. Na een ietwat slordige openingsfase van de Amsterdammers, kwam de ploeg van Bakker steeds beter in de wedstrijd.

Openingstreffer Doorn
Na ruim een half uur spelen leverde dit de openingstreffer op voor de Ajax Vrouwen. Een goed uitgevoerde cornervariant werd door aanvoerder Sherida Spitse op het hoofd gelegd van verdediger Doorn, die VV Alkmaar-keeper Louwes verschalkte: 1-0. Dit was ook de ruststand in Amsterdam.

De Ajax Vrouwen waren in het tweede bedrijf ook de bovenliggende partij. De Ajacieden zochten de aanval, terwijl de bezoekers gedisciplineerd verdedigden. Toch slaagde de ploeg van Bakker erin om in minuut 59 de voorsprong te verdubbelen. Een strakke voorzet van Ashleigh Weerden werd door Woons in eigen doel gewerkt.

In de loop van de tweede helft kopte Leuchter op aangeven van Doorn de 3-0 tegen de touwen. Even later was het diezelfde Doorn die de marge tot vier treffers vergrootte. De verdediger promoveerde een puntgave voorzet van Grant tot doelpunt.

Eerste Eredivisie-goal Kruize
Het slotakkoord kwam zondagmiddag van de voet van Kruize. De negentienjarige invaller schoot op aangeven van Leuchter de 5-0 op het scorebord. Dit betekende het eerste Eredivisie-doelpunt voor de Ajacied.

Ajax Vrouwen – VV Alkmaar 5-0 (1-0)