Verslag | Jong Ajax kan zesklapper in Breda geen goed gevolg geven in Amsterdam

Godts Verbaasd 1920

Jong Ajax heeft na de 2-6-overwinning van maandagavond tegen in Breda tegen NAC in eigen huis niet kunnen winnen van Almere City FC. De bezoekers uit Almere bleken vrijdagavond met 0-2 te sterk op sportcomplex de Toekomst. De ploeg van Dave Vos speelde bijna veertig minuten lang met tien man.

Het eerste half uur had weinig om het lijf. Beide ploegen creëerden geen levensgrote kansen in het vijandelijk strafschopgebied. Voor Ajax was Sontje Hansen twee keer dreigend. Aan de overkant kwam het gevaar ook tweemaal van de naamgenoot van Ajacied Sontje: Kornelius Hansen. De aanvaller volleerde éénmaal naast en gaf nog een gevaarlijke voorzet waarna de bal via een scrimmage uiteindelijk in de handen van keeper De Graaff belandde.

Openingstreffer
Vijf minuten voor tijd waren het de bezoekers die alsnog de score openden via Jeredy Hilterman. De spits nam het doel van Tom De Graaff van net buiten de zestien succesvol onder vuur: 0-1.

Al vroeg in de tweede helft kwam de ploeg uit Almere op 0-2. Na een ongelukkige actie van Mika Godts in het eigen strafschopgebied ging de bal op de stip. De Belg stak vol ongeloof zijn armen in de lucht, maar zijn verbaasde blik deed de scheidsrechter niet terugkomen op zijn besluit. Lance Duijvestijn schoot raak vanaf elf meter.

De middenvelder van Jong Ajax kreeg enkele minuten na de penalty een nieuwe domper te verwerken. Na een rush over de linkerflank speelde hij de bal iets te ver voor zich uit. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde de Belg de bal binnen te houden, maar nam daarin zijn tegenstander mee. Dat leverde hem zijn tweede gele kaart op. De eerste prent had hij al voor rust ontvangen.

Profdebuut
Met een man minder kon Jong Ajax geen vuist meer maken tegen Almere City FC. Er werd ook niet meer gescoord. Het profdebuut van Julian Brandes, zo'n tien minuten voor tijd, was nog een lichtpuntje op de verder vervelende avond voor de beloften.

Vanwege de interlandbreak komt Jong Ajax volgende week niet in actie. Op 3 april hervatten de beloften de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.