Verslag | Jong Ajax kan kampioensfeestje Heracles niet verpesten

Warmerdam1920
Warmerdam1920

Jong Ajax heeft op de laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie het kampioensfeestje van Heracles niet kunnen verzieken. In Almelo won de thuisploeg met 2-0. Die zege was genoeg voor de club uit Overijssel om de schaal omhoog te kunnen houden. Concurrent PEC Zwolle won met 2-3 van Helmond Sport, maar had een minder doelsaldo.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Voor Jong Ajax was het duel met de Almeloƫrs een wedstrijd om des Keizers baard. Vanwege de nederlaag van vorige week tegen Jong AZ was het winnen van de vierde periode al een utopie. Dat betekende niet dat de ploeg van Dave Vos zich als makke schapen naar de slachtbank liet leiden.

Integendeel, het begin van de wedstrijd was voor Jong Ajax. Ar'Jany Martha kreeg tot tweemaal toe een prima kans om de score te openen. Bij zijn eerste poging tikte Heracles-doelman Brouwer een diagonaal schot knap uit de linker onderhoek. Enkele minuten na het eerste speldenprikje was Martha het eindstation van een soepele counter. De laatste pass van Christian Rasmussen was alleen net iets te scherp voor de buitenspeler, die de bal alleen maar naast kon glijden.

Goal aan de andere kant
Waar Jong Ajax het vizier dus niet op scherp had, maakte de thuisploeg bij de eerste de beste kans wel het verschil. Olivier Aertssen liet zich in een duel verschalken door Armenteros, waarna de spits kalmpjes de bal in de verre hoek schoot: 1-0. Na die openingstreffer lag het initiatief bij de thuisploeg, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Ook in de tweede helft gebeurde er in eerste instantie niet zo veel voor beide goals. Met nog zo'n twintig minuten te spelen maakte Schoofs aan alle twijfel voor de thuisploeg een einde. Hij tikte bij de tweede paal een voorzet van Hansson binnen.

Bij het feestvieren belandden enkele biertjes van de thuissupporters op het veld. Daarop besloot scheidsrechter Kamphuis het duel tijdelijk stil te leggen conform de regels van de KNVB. In de resterende twintig minuten werd er niet meer gescoord. Jong Ajax eindigt daarmee dit seizoen op de dertiende plek.

Heracles Almelo - Jong Ajax 2-0 (1-0)
24. Armenteros 1-0
71. Schoofs 2-0

Jong Ajax: De Graaff; Jermoumi (84. Chahid), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Vos (73. Delgado), Misehouy, Hlynsson (79. Brandes); Martha, Rasmussen, Banel (73. Idumbo Muzambo)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Hlynssonalmelo1920

Samenvatting Heracles - Jong Ajax

Jong Ajax heeft de laatste wedstrijd van het seizoen in de Eerste Divisie verloren. In Almelo gingen de beloften met 2-0 onderuit bij Heracles. Bij de thuisploeg kon de champagne worden ontkurkt na de driepunter. Met 85 punten uit 38 duels kroonden zij zich tot de kampioen van de competitie. Jong Ajax sluit het jaar af als dertiende.

Tags

  • #JongAjax

Socials

STILL AXEL DONGEN

Van Axel Dongen trots: 'Amsterdam laten zien wat ik kan'

Amourricho Van Axel Dongen loopt al meer dan de helft van zijn leven bij Ajax rond. Het Ajax-talent verlengde maandag zijn contract tot en met 30 juni 2027. Een mooie dag in het bijzijn van familie en vrienden. "Ik wilde altijd al bij Ajax blijven."

Tags

  • #VanAxelDongen

Socials

Gooijervoorhl1920

Samenvatting Jong Ajax - Jong AZ

Jong Ajax is in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aangelopen. Op de Toekomst won Jong AZ met 1-2. Na een sterke start van de Ajacieden namen de bezoekers gedurende het duel de wedstrijd in handen. Na een 0-2-voorsprong van de bezoekers deed Ar'Jany Martha in de slotfase nog iets terug. Zijn 1-2 bleek verder niet genoeg om iets aan de nederlaag te veranderen.

Tags

  • #JongAjax

Socials