Verslag | Jong Ajax wacht nog altijd op eerste overwinning buitenshuis

Jong Ajax Nederlaag 1280

Jong Ajax is opnieuw tegen puntenverlies aangelopen in een uitwedstrijd. Tegen een MVV, dat vooral op de omschakeling loerde, liepen de Ajacieden tegen een 4-1-nederlaag aan. De beloften wachten zodoende nog altijd op de eerste driepunter in een uitwedstrijd in dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van John Heitinga vindt vooral in thuiswedstrijden makkelijk het net. Zo werden De Graafschap (5-1), Heracles (4-0) en NAC (3-1) al met flinke nederlagen naar huis gestuurd. Alleen Telstar lukte het bij de seizoensopener om Jong Ajax op de Toekomst punten af te snoepen: 1-1.

Buitenshuis gaat het Jong Ajax helaas nog een stuk minder goed af. Roda JC en ADO Den Haag bleken eerder al te sterk en tegen Top Oss kwam Jong Ajax niet verder dan een gelijkspel. Aan dat rijtje zonder overwinningen werd nu dus ook nog MVV toegevoegd.

Omschakeling
De wedstrijd begon al slecht voor Jong Ajax. Na tien minuten spelen opende Remans de score voor de thuisploeg. De jonge Ajacieden konden daar op dat moment maar weinig tegenover zetten. Niet dat de Maastrichtenaren nu zo veel beter waren, maar de 2-0 na een half uurtje spelen was niet onverdiend. Jong Ajax werd na balverlies op het middenveld op de omschakeling het bos in gestuurd: 2-0.

In de tweede helft leek Jong Ajax orde op zaken te stellen. Gabriƫl Misehouy, die de laatste tijd sowieso in vorm is, zette de jonge Ajacieden met een diagonaal schot op 2-1. Daarmee leek de spanning terug de wedstrijd.

Die spanning was weg na een afstandsschot van Kostons. Zijn poging werd nog aangeraakt door Olivier Aertssen, waardoor Sten Kremers kansloos bleek. Die 3-1 was het genadeschot voor de Ajacieden. MVV liep in de slotfase zelfs nog uit naar 4-1 via Ruben van Bommel.

MVV - Jong Ajax 4-1 (2-0)
10. Remans 1-0
28. Blummel 2-0
53. Misehouy 2-1
68. Kostons 3-1
85. R. van Bommel 4-1

Jong Ajax: Kremers; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic, Fitz-Jim, Delgado (63. Jermoumi), Hlynsson (81. Vos); Rasmussen, Misehouy, Martha (63. Banel)