Verslag | Jong Ajax wint ook niet van tien Zwollenaren

Warmerdam 1280
Warmerdam 1280

Jong Ajax wacht nog altijd op de eerste uitoverwinning van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga speelde met 1-1 gelijk tegen koploper PEC Zwolle. De thuisploeg speelde wel ongeveer tachtig minuten met tien man na een rode kaart van doelman Schendelaar.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Omdat de Zwollenaren een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde, leek de eerste uitoverwinning van het seizoen dichtbij. Duels met MVV, Top Oss, ADO Den Haag en Roda JC leverden eerder geen driepunter op.

Ook in Zwolle leek het vrij snel de verkeerde kant op te gaan. In de eerste tien minuten van de wedstrijd werd het doel van Ajacied Tom de Graaff meerdere malen bestookt. Thy en Huiberts waren dicht bij de openingstreffer, maar vonden telkens de op dat moment uitblinkende Ajax-goalie op hun weg.

Rood PEC Zwolle
Jong Ajax kwam er maar moeilijk onderuit, maar werd in het zadel geholpen door de thuisploeg. Een verre uittrap van De Graaff kwam bij spits Christian Rasmussen terecht. Omdat de bal tussen de verdediging en doelman van PEC kwam, besloot keeper Schendelaar ver uit zijn goal te komen. Bij zijn poging de bal te spelen, nam hij Rasmussen mee. Daarop kreeg hij van scheidsrechter Ruperti de rode kaart.

De sterke openingsfase van PEC Zwolle werd daarmee direct in de kiem gesmoord. Het spelbeeld kantelde volledig. Nu waren het de jonge Ajacieden die heft in handen namen. Tot grote kansen leidde dat eigenlijk niet. De Zwollenaren lieten de Amsterdamse beloften voetballen tot aan de zestien, maar bleven achterin compact spelen en gaven weinig ruimte weg. Dat het schot uit de tweede lijn van Kan Fitz-Jim het meest gevaarlijke moment was van de eerste helft aan Ajax-zijde vertelde, direct het verhaal van de 45 minuten.

Na rust probeerde Heitinga met wat tactische omzettingen de wedstrijd nog meer naar zich toe te trekken. Silvano Vos kwam in het veld en de backs gingen een stuk hoger staan. Ook nu hield Zwolle de linies kort op elkaar en probeerden ze met spaarzame counters voor de goal van De Graaff te komen. 

Dat lukte ook nog voor de ploeg van Dick Schreuder, de broer van Ajax-coach Alfred Schreuder. Zwolle-middenvelder Medunjahin kreeg iets te veel ruimte op het middenveld en haalde van een meter of 25 uit. Zijn droge schuiver was De Graaff te machtig.

Hlynsson
De Ajacieden draaiden de duimschroeven verder aan, maar grote kansen bleven schaars. Tot IJslander Kristian Hlynsson zijn geluk beproefde op het doel van de ingevallen goalie Hauptmeijer. Zijn loepzuivere krul plofte in het zijnet achter de kansloze Zwolle-keeper. In de slotfase kreeg alleen invaller Giovanni nog een kopkans bij Jong Ajax, dat veel energie leek te hebben verspeeld in Zwolle. Met een schot op de paal kreeg de thuisploeg zelfs nog de beste kans op de 2-1.

Door de puntendeling in Overijssel blijft Jong Ajax in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle is de koppositie kwijt, omdat concurrent Heracles won bij FC Den Bosch.

PEC Zwolle - Jong Ajax 1-1 (0-0)
62. Medunjahin 1-0
80. Hlynsson 1-1

Rood: 12. Schendelaar (PEC Zwolle)

Jong Ajax: De Graaff; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Fitz-Jim (54. Jermoumi), Regeer (46. Vos), Hlynsson; Misehouy (62. Giovanni), Rasmussen, Banel (82. Delgado)

Gerelateerde artikelen

Ajax Esports X Mediamarkt 1280

MediaMarkt official Ajax Esports partner

MediaMarkt en Ajax hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. MediaMarkt is het komende Esports-seizoen Official Ajax Esports Partner. MediaMarkt gaat op diverse manieren bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Ajax Esports. Ajax gaat MediaMarkt helpen in hun ambitie om dé plek te worden en blijven voor alles wat gamers nodig hebben.

Tags

  • #Esports

Socials

Pachuca Bezoek 1280

Ajax-delegatie brengt bezoek aan CF Pachuca in Mexico

In navolging van het eerdere bezoek van CF Pachuca aan Ajax heeft nu een Amsterdamse delegatie een bezoek gebracht aan de Mexicaanse voetbalclub. In augustus van dit jaar maakten de beide clubs bekend met elkaar samen te gaan werken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling. Het bezoek aan Mexico vormt de inhoudelijke start van het partnerschap.

Tags

  • #Pachuca

Socials

Jong Ajax Nederlaag 1280

Verslag | Jong Ajax wacht nog altijd op eerste overwinning buitenshuis

Jong Ajax is opnieuw tegen puntenverlies aangelopen in een uitwedstrijd. Tegen een MVV, dat vooral op de omschakeling loerde, liepen de Ajacieden tegen een 4-1-nederlaag aan. De beloften wachten zodoende nog altijd op de eerste driepunter in een uitwedstrijd in dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials