Voor Johan | Lekker buiten voetballen

Het is de 75e verjaardag van Johan Cruijff. Fysiek is hij er niet meer, maar zijn gedachtegoed leeft nog elke dag voort. Ter ere van de geboortedag van Cruijff kwamen er maandag verschillende kinderen bijeen op Cruyff Court Betondorp om te doen wat Johan stimuleerde bij de jeugd: lekker buiten voetballen.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Ryan Gravenberch, die vorig jaar de prijs voor Johan Cruijff Talent van het Jaar in de Eredivisie ontving op datzelfde pleintje, was net als de enthousiaste kinderen aanwezig. Tijdens de prachtige middag in Betondorp deelde de middenvelder handtekeningen uit op het veldje om de hoek van het ouderlijk huis van Cruijff. De Ajacied overhandigde de bal aan de jeugd en gaf daarmee het startsein voor een potje voetbal op het Cruyff Court.

Voetballen op straat met vrienden, dat is waar de eeuwige nummer veertien voor stond. Iets wat wordt gestimuleerd op de verschillende Cruyff Courts over de hele wereld. Met de veldjes kunnen de (kwetsbare) kinderen, laagdrempelig sporten en zich fysiek, sociaal en mentaal ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Thumb 880

Special | 75x Johan

Geniet van Johan Cruijff. 75 momenten van de eeuwige nummer veertien op een rij. Van het absolute begin tot herdenkingen en van waanzinnige acties tot zijn nalatenschap. Geniet van al het moois wat de persoon én voetballer Cruijff teweeg heeft gebracht.

Tags

  • #Cruijff

Socials

CL14K 1280 2022 04 24 Cruyff Legacy 14K Run 0038 (1)

Succesvolle Cruyff Legacy 14K levert prachtig bedrag op

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Uiteindelijk werd maar liefst €385.014 bijeen gelopen!

Tags

  • #Cruijff

Socials