Voordracht Pier Eringa als commissaris en voorzitter RvC Ajax

Eringa 1280 Eringa P Rvb 2023 2
Eringa 1280 Eringa P Rvb 2023 2

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV draagt Pier Eringa voor als lid en tevens voorzitter van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht van Eringa heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RVC

Socials

Pier Eringa (19 juni 1961) wordt voorgedragen als opvolger van de huidige voorzitter Leen Meijaard, die zijn vertrek bij de AVA van 11 november 2022 aankondigde. Meijaard deelde tijdens die AVA mee niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn en heeft intern laten weten zijn voorzitterschap en lidmaatschap van de RvC te willen beëindigen indien en zodra een opvolger is gevonden.

Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op dinsdag 14 maart 2023 om 10.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. De agenda van de BAVA en de toelichting, met daarin ook de gegevens van Pier Eringa, zijn hier beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen

Schlick1280

Benoeming Georgette Schlick, herbenoeming directieleden

Georgette Schlick is vrijdagmiddag 28 januari benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Dat gebeurde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die online heeft plaatsgevonden.

Tags

  • #BAVA

Socials

Kosterrvc 1280

Adrie Koster adviseur Raad van Commissarissen

Adrie Koster gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken. Koster vult op deze wijze de vacante positie van RvC-lid Danny Blind voor de komende periode in. Blind, die sinds zijn aanstelling bij de KNVB al geen deel meer uitmaakte van de beraadslagingen en besluitvorming van de RvC, wordt bij de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders niet herbenoemd.

Tags

  • #RVC

Socials