Voorlopig competitieschema bekend

Bergwijn Tadic 1920
Bergwijn Tadic 1920

De KNVB heeft woensdag het voorlopige competitieprogramma voor 2023/2024 gepresenteerd. De selectie van hoofdtrainer Maurice Steijn opent het nieuwe Eredivisie-seizoen op zaterdag 12 augustus (20:00 uur) met een thuiswedstrijd tegen Heracles. Op zondag 24 september wacht de eerste Klassieker; in de ArenA is Ajax dan vanaf 14:30 uur gastheer voor Feyenoord. Alle duels zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

Ook in het glansrijk verlopen seizoen 2018/2019 opende Ajax het Eredivisie-seizoen overigens thuis tegen de Almeloërs: 1-1. Een week na de openingswedstrijd tegen promovendus Heracles is Excelsior de eerste opponent in een uitduel. In speelronde vijf wacht met de thuis-Klassieker dus het eerste topduel in de Eredivisie. Al is de opponent in speelronde vier, FC Twente, ook een ploeg die afgelopen seizoen indruk maakte.

AZ en PSV
In oktober staan drie competitieduels gepland. Op zondag 8 oktober wacht vanaf 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen AZ. Drie weken later, op zondag 29 oktober, staat om 14:30 uur PSV – Ajax op de rol. Dat is dan dus ook de eerste topconfrontatie met de Eindhovenaren. Een ander opvallend duel is Almere City – Ajax. De Ajacieden treden op zondag 12 november (14:30 uur) voor het eerst in de historie aan bij de promovendus uit Almere.

Zondag 10 december zal vooral voor hoofdtrainer Steijn een bijzondere dag zijn. Ajax - Sparta is die middag vanaf 14:30 uur een ontmoeting tussen zijn huidige en vorige club.

Tweede seizoenshelft
In de tweede seizoenshelft is Ajax – PSV de eerste topper in februari 2024. De traditionele clash met de Eindhovenaren wordt gespeeld op zaterdag 3 februari vanaf 20:00 uur. In de laatste speelronde van die maand (op 23 of 25 februari) is AZ – Ajax een voornaam en aantrekkelijk topaffiche. In het nieuwe kalenderjaar moeten de exacte speeldata van veel duels nog worden vastgesteld. Zo wordt Feyenoord – Ajax op 5 of 7 april gespeeld. De thuiswedstrijd tegen FC Twente zal voor 12 of 14 april worden ingepland.

De Ajacieden sluiten het seizoen op zondag 19 mei af met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Alle duels worden in die laatste ronde om 14:30 uur afgetrapt. Een week eerder, in de voorlaatste speelronde van 2023/2024, komt Almere City op zondag 12 mei om 16:45 uur op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Kaartverkoop
De losse kaartverkoop van alle thuiswedstrijden van de eerste seizoenshelft start op 11 juli.

Geverifieerd account in de Ajax App
Ook dit seizoen worden wedstrijdkaarten uitsluitend als mobile tickets in de Official Ajax App verstrekt. Voor het kopen van wedstrijdtickets – ook via resale - en het bezoeken van wedstrijden dien je je daarom te registreren in de Official Ajax App en je identiteit te verifiëren met je eigen identificatiebewijs. 

Hou voor meer informatie - zoals het verkoopschema - over de losse kaartverkoop de officiële Ajax-kanalen in de gaten of laat hier je gegevens achter, dan ontvang je bericht zodra de verkoop start.

De planning is nog onder voorbehoud van wijzigingen.

Gerelateerde artikelen

Klaassen 1920

Ajax oefent tegen Borussia Dortmund

Ajax speelt op zondag 6 augustus een oefenduel met Borussia Dortmund. Het treffen met de Duitsers is onderdeel van de voorbereiding op het seizoen 2023/2024. De wedstrijd in Duitsland begint om 17:00 uur.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Header Artikel

Ajax rondt transfer Tahirović af

Ajax heeft de transfer van Benjamin Tahirović afgerond. De middenvelder komt over van AS Roma en tekende een contract met een looptijd van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Tahirović

Socials

Steijnpersco 2 1920

Steijn streeft hoogste na: 'Kampioen worden'

Maurice Steijn wil samen met Ajax werken aan nieuwe successen. Woensdagmiddag ging hij kort na zijn presentatie in een volgestroomde perszaal in de Johan Cruijff ArenA samen met Sven Mislintat in op vragen van de aanwezige journalisten. "Ik wil met Ajax het hoogste nastreven; kampioen worden dit jaar en aanhaken bij de Europese top."

Tags

  • #Steijn

Socials