Vreugde bij Van den Bighelaar: 'Nu tijd voor feest'

Marjolijn van den Bighelaar en assistent-trainer Erwin Tump toonden zich content na de gewonnen finale van de Eredivisie Cup. De Ajax Vrouwen veroverden de eerste prijs van het seizoen door een 3-2-zege op titelhouder FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Van den Bighelaar poseerde na afloop met een glimlach van oor tot oor met de beker in haar hand. "Super fijn”, omschreef ze haar gevoel. "Dit was de eerste prijs die we konden pakken en die we hebben maar mooi binnengesleept.”

Assistent-coach Tump, die bij afwezigheid van hoofdcoach Danny Schenkel de honneurs waarnam, roemde vooral het collectief. "We zijn heel blij, ook als groep. Danny kan er dan fysiek niet bij zijn, maar hij maakt natuurlijk gewoon onderdeel hiervan uit. Het is hartstikke mooi om zo samen een prijs te pakken.”

Niet bij de pakken neerzitten
De Ajax Vrouwen speelden een uitstekende eerste helft. In de slotfase verdween echter uit het niets een comfortabele en verdiende 2-0-voorsprong. Wat werd er vervolgens in de rust gezegd?

"Dat we niet teleurgesteld moesten zijn, daar gaat het spel de tweede helft dan sowieso niet beter van worden”, stelde Van den Bighelaar. "We konden gewoon trots zijn op wat we de eerste helft hebben laten zien. Ik denk dat we die lijn de tweede helft goed hebben doorgetrokken.”

Zelf de matchwinner
Uiteindelijk was het Van den Bighelaar zelf die kort na de rust de 3-2 maakte en uitgroeide tot de matchwinner. "Ik kreeg de bal op mijn linkerbeen en stond er wat onhandig voor. Dan moet je wat geluk hebben dat-ie er mooi invalt. Volgens mij had niet iedereen meteen door dat de bal zat.”

Gerelateerde artikelen

Groep

Highlights Ajax Vrouwen - FC Twente | Eerste prijs is binnen!

De Ajax Vrouwen hebben FC Twente onttroond als winnaar van de Eredivisie Cup. De Ajacieden wonnen de finale zondag met 3-2 van datzelfde Twente. Captain Marjolijn van den Bighelaar was met twee goals van zeer grote waarde. Nikita Tromp opende vroeg in de wedstrijd de score.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vrouwen

Verslag | Ajax Vrouwen winnen Eredivisie Cup na zege op Twente

De Ajax Vrouwen hebben zondag de eerste prijs van het seizoen veroverd. In de finale van de Eredivisie Cup werd titelhouder FC Twente met 3-2 verslagen. Captain Marjolijn van den Bighelaar nam op sportcomplex de Toekomst twee treffers voor haar rekening. De score werd vroeg in de wedstrijd geopend door Nikita Tromp.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials