Weerden: 'Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik al die mensen zag'

Ashleigh Weerden en Kay-Lee de Sanders keken allebei terug op een droom die uitkwam. Het tweetal vond het geweldig om met de Ajax Vrouwen te spelen in de Johan Cruijff ArenA. "Al die mensen en dat geluid, dat doet iets met je."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Weerden
  • #DeSanders

Socials

Weerden begon na afloop direct over 'een droom die uitkomt' met het spelen in de Johan Cruijff ArenA. "Toen ik zes jaar was zei ik tegen mijn moeder dat ik in een volle ArenA wilde spelen. Ik hoorde iedereen en voelde alle steun. Voor mij is die droom uitgekomen. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik al die mensen zag. Ik wist dat ze allemaal achter ons stonden. Dat geeft een heerlijk gevoel."

Droom
Ook De Sanders was onder de indruk. "Al die mensen en dat geluid, dat doet iets met je. Het motiveert me en dan wil je naar alle jonge meiden, ook in het stadion, laten zien dat het kan. Voor hen doe je het. Ik zat hier vroeger ook met die droom."

Uiteindelijk baalt de centrale verdediger wel van de uitslag. "Het mooiste is dat je met een overwinning van het veld stapt. Want ik wil wel gewoon winnen. We hebben het goed gedaan, want ze hebben geen kans gehad. Het ontbreekt aan de goal. De tegengoal gaf ons extra motivatie en we maken snel gelijk."

Volgens Weerden werden er genoeg kansen gecreƫerd. "We speelden voornamelijk op hun helft en dan is het jammer dat we onszelf niet belonen." De Ajacied was vlak na de goal van Feyenoord trefzeker voor de Ajax Vrouwen. "Ik zag dat de keeper voor het doel stond en ik schoot gewoon. De bal belandde mooi in de goal. Het was een bewuste bal. Ik wist dat zij rekende op een voorzet."

De ontlading in het stadion was mooi, voelde Weerden. "Het deed iets met me en ik was heel blij. We hadden moeten doorpakken en kregen die momenten ook. Helaas blijft de goal uit en dat is zonde."

Balen
Het puntverlies is duur vindt De Sanders. "Dat is heel jammer. Daar moeten we ook kritisch op zijn." Weerden sluit zich daarbij aan. "Ik probeer hier wel van te genieten, maar in mijn achterhoofd is het resultaat zonde. Ik baal van de uitslag, maar heb er wel van genoten."

Gerelateerde artikelen

Still Bakker

Bakker baalt ondanks mooie ambiance: 'Puntenverlies is zuur'

Suzanne Bakker stond na afloop met een dubbel gevoel voor de camera. De trainer van de Ajax Vrouwen genoot van de hele entourage in de Johan Cruijff ArenA, maar baalt van het resultaat. "Het puntenverlies overheerst, maar voor het vrouwenvoetbal was het een prachtige dag."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

Spitse Header 1280 2

Verslag | Gelijkspel voor Ajax Vrouwen in eerste Klassieker in ArenA

De Ajax Vrouwen hebben de eerste Klassieker ooit in de Johan Cruijff ArenA gelijkgespeeld. Met de vele toeschouwers op de tribunes eindigde de strijd tussen de Ajacieden en Feyenoorders zaterdag in 1-1. Ashleigh Weerden maakte de enige Amsterdamse goal. Ondanks het puntverlies in de titelstrijd was er sprake van een memorabele vrouwen-Klassieker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

2Header Doorn 1280 2

Liveblog | Ajax Vrouwen winnen niet van Feyenoord

De Klassieker tussen de Ajax Vrouwen en Feyenoord heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. In de Johan Cruijff ArenA werd het 1-1. Ashleigh Weerden was trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials